MacBook neden alınır?

Kısa bir süre önce Lenovo Legion 5 Pro gibi üst düzey bir laptoptan MacBook hattına geçiş yaptım.

Bu modelden çok memnun olmama rağmen benim için bu değişiklikte iki faktör etkili oldu: Taşınabilirlik ve Batarya Ömrü.

Legion 5 Pro ve diğer oyuncu bilgisayarları o kadar ağır ki, dışarıda taşımak bir noktadan sonra çok zor hâle geliyor.

Üstelik batarya ömrü çok zayıf olduğu için yalnızca laptopu değil, o hantal adaptörü de taşımanız gerekiyor.

Bu nedenle güya "dizüstü bilgisayarım" bir noktadan sonra masaüstü bilgisayar hâline büründü benim için.

Evde, masanın üzerinde durması için bir laptopa ihtiyacım yok. 3060 ekran kartına sahip bir masaüstü sistemi kampanya ile 13 - 15 bin bandına alabilirim zaten.

Hatta sırf bu ağırlık mevzusu yüzünden dışarıda kullanmak için iPad ve Magic Keyboard aldım ve bir süre bu ikili ile devam ettim ancak iPad ile de her işinizi - özellikle masaüstü uygulamalar - hâlledemiyorsunuz işte.

En son Lenovo'yu ve Magic Keyboard'u satarak MacBook hattına geçiş yaptım. Çantada neredeyse hissetmeyeceğiniz ve dışarıdayken batarya ömrünü düşünmeyeceğiniz bir cihaza sahip olmak gerçekten güzel.

Yani bu seçim bayağı kişisel ihtiyaçlara ve isteklere dayanıyor diyebilirim.
 
RTX 3060 olan bir Monster Notebook'tan M1 işlemcili MacBook Pro 13" modeline geçtim. Bende çok kararsızdım hatta diyordum insanlar neden tercih ediyor?

Bataryası inanılmaz iyi gidiyor yoğun kullanımda dahi 1 günü rahat çıkarıyor.

Performansı inanılmaz iyi Render süreleri vs çok başarılı.

İşletim sisteminin kullanım kolaylığı Windows'a göre daha başarılı.
 
Kullanmayan biri anlayamaz. Yanlış anlamayın, gerçekten farklı bir deneyim olduğu için kullanılmadan anlaşılamaz. Mac kullanırken internetten kaynaklı sorunlar dışında hiçbir şeyin açılmasını beklediğimi hatırlamıyorum. Veya hiçbir zaman yazılımsal bir sorun olmadı. En ağır render işlerinin bile rahatlıkla üstesinden geldi, bir kere bile donmadan. Touchpadinden bahsetmeye gerek bile yok zaten. Mouseden kat ve kat daha konforlu bir kullanım veriyor. Oyun konusunda diyecek bir şeyim yok benim de şikayetçi olduğum bir nokta ama bu cihazın hitap ettiği kitle çok farklı ve gerçekten ideal bir laptop tasarlanacak olsa %90 oranında MacBook ile aynı olurdu. Demem o ki her şey işlemci, ekran kartı, RAM'den ibaret değil.
 
Oyun oynanmicaksa dertsiz kullanmak için uzun pil ömrü için video render için M1 alıncaksa sayısız neden var çok iyi onlar kimse inkar edemez eden de :D fanboydur zaten.
 
Bende MacBook Air m1, iPad Pro bir de iPhone telefon alıp grafik tasarım render için Mac ekosistemine geçiş yapmayı düşünüyorum. Bu işi yapanlar aşırı memnunlar. Gerek IPad'dan gerek MacBook Air'den.
 
İnsanların %80'i falan şık diye alıyor. Apple'lara geliştirme yapanlar da kolaylık olsun diye kullanıyor. Onun dışında eşdeğer fiyattaki dizüstülerden multimedya tüketimi konusunda avantajları mevcut. Daha kaliteli ekranlar, daha kaliteli ses yongaları, daha kaliteli hoparlörler, daha kaliteli kulaklık çıkışları gibi. Sıradan bir insanın kullanım senaryolarının çoğu için bir anlamı yok doğrusu. Spesifik olarak bunlara ihtiyaç duymak gerekli.
Performans olarak geride kalıyor fiyattaki denklerinden. Fan olmaması artı olduğu kadar da eksi. Yük altında throttle yiyip tutunamaması demek bu.
Ortalama insan çok iyi bir ekran aramıyor sadece "tazeleme hızı" bekliyor. Çoğu insan oyuncu kulaklığı kullanıyor ki çoğu usb'li. Genelde de dandik kulaklıklar zaten beslemesi falan zor değil.
Oyun oynamak falan zaten imkansız. Bu tarz bilgisayarlardan beklemek de mantıksız. Windowslu ultrabooklarda da oynayamazsınız. Sınırlı performans ve ısınma sorunu gibi sebeplerden dolayı.
Taşınabilirlik ve premium cihaz hissi arayan (ki Dell XPS'ler de bunları baya karşılıyor) ve yeni bir işletim sistemi öğrenmek isteyen insanlar tercih etmeliler. Çoğu insan havalı olduğunu zannettiği için alıyor bana kalırsa. Ki altı üstü bilgisayar yani. :D
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı