MacBook'lar neden bu kadar pahalı?

  • Konuyu başlatan Shai
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 60
  • Görüntüleme 3B
Merhaba, bu MacBook'ların bu kadar pahalı olmasının tek sebebi marka mı? 30-40 bin TL'ye satılan modellerde bile adamakıllı oyun oynanmıyor hatta fan bile yok diye duydum. Yazılım ile ilgileniyorum, her ne kadar oyunların zaman kaybı olduğunu düşünsem de elimin altında oynayabileceğim sistem ve arkadaş çevresi olduğu için sürekli olarak kendimi kaptırıp zaman kaybettiğimi düşünüyorum. Sistemimi güncelleyerek ekran kartı almamayı düşünüyordum ki istesem de akıcı bir şekilde oyun oynayamayım ve kendimi yazılıma odaklayayım, bu düşüncedeyken MacBook'a sardım. 20-25 bin TL sistem toplamak ile 20-25 bin TL Apple MacBook bir laptopun arasındaki fark nedir? Neden çoğu yazılımcı veya render ile uğraşan kişiler bu laptopu kullanıyor?
Hocam selam, M1 Macbook üzerinden yazıyorum. Şu şekilde belirteyim Apple dediğimiz marka biraz kullanışlığa , rahatlığa ve pahalığa önem veren bir marka. Örnek olarak klavyedeki dokunmatik ekran , inanılmaz kaliteliki o ekran muhtemelen çoğu windows laptopun ekranından daha iyidir veya touchpad i acayip hassas ve kullanışlı veya MacOS laptopu satın aldığınızda tüm yeni sürümleri ücretsiz olarak veriliyor. Tabiiki oyun oynatmıyor fakat yazılım, grafik tasarım , ekran renk kalitesi , dosya aktarım hızı gibi faktörler aslında bizim olmasada fazlaca etkiliyor grafik ve video yazılımcılarını. Ben web yazılım için kullanıyorum açıkcası 1000tl'lik laptopta benim işimi görüyor. Fakat rahatlığa önem verdiğim için tercih ediyorum. Ayrıca belirteyim, fanı yok çünkü ısınıcak bir yanı yok. Adamlar öyle bir sistem yapıyor ki ısınmıyor laptop. 8 Ay oldu alalı bir kere bile yanmadı elim Lenovo laptopum gibi.
 
Dosya aktarım hızından bahsetmişsiniz, çoğu MacBook'da sadece SSD yazıyor ancak bu normal SSD'mi?, M.2 SSD'mi yoksa bu yeni çıkan pcle 4.0 destekli 980 Pro gibi daha yüksek hızlara ulaşan SSD mi kullanıyorlar? Son olarak bu modellerin arasında örneğin 8 GB RAM'e sahip laptop 18 bin TL iken neden 16 GB ramlısı 24 bin TL falan anlayamadım, istediğimiz bir örneğin M1 MacBook'un 8 GB RAM'ını 16 olarak sadece masaüstü bilgisayar gibi 400-500 TL fark ile satmıyorlar mı?
 
Dosya aktarım hızından bahsetmişsiniz, çoğu MacBook'da sadece SSD yazıyor ancak bu normal SSD'mi? M.2 SSD'mi yoksa bu yeni çıkan pcle 4.0 destekli 980 Pro gibi daha yüksek hızlara ulaşan SSD mi kullanıyorlar? Son olarak bu modellerin arasında örneğin 8 GB RAM'e sahip laptop 18 bin TL iken neden 16 GB ramlısı 24 bin TL falan anlayamadım, istediğimiz bir örneğin M1 MacBook'un 8 GB RAM'ını 16 olarak sadece masaüstü bilgisayar gibi 400-500 TL fark ile satmıyorlar mı?
RAM M1 cipinin icinde oldugundan dolayi sonradan RAM takamiyorsun.
 
Bu açıklama isteyip alamayan parasız genç yorumu.
Screenshot_177.png


Screenshot_178.png


Gerçeği söylemek için parasız olmaya gerek yok. Apple, bulunduğu pazarda açık ara en yüksek kâr marjına sahip olan şirket.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı