Manjaro ses düzeyi Windows'a göer düşük

NightUmut

Decapat
Katılım
3 Ocak 2022
Mesajlar
36
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar Manjaro Linux yukledim (KDE).Linux'da yeniyim. Klavem de İngilizce o yuzden sesli harf yok.
Yalniz soyle bir durum var bilgisayarim dualboot yani Windows'u da Linux'u da aktif kullanıyorum.
Windows'taki ses duzeyi ile Manjaro'daki ayni degil. Manjaro kisik sesli cikiyor Windows'taki %20 Manjaro'da %100'den daha fazla diyebiliriz.
Foruma falanda baktim bayağı denedim de olmadi. Siz bir yardimci olursaniz cok teşekkür ederim. Bir de ekran cozunurluk ve Refresh rate problemim vardi onu NVIDIA driveri yukleyince duzeldi ses icinde acaba driver yuklememiz gerekiyor olabilir mi?
 
Ayarlarda cihazın ses düzeyinin üstünü kullan tarzı bir ayar var onu açp %150 almayı dene.

Anakart marka ve modeli nedir ayrıca? Realtek sürücüsü yüklemek gerekebilir belki.
 
Hocam ayarlarda %150 gibi bir ayar gorunmuyor gorunse bile %150 de F
Alanda maksimum Windows'a gore %30'lara falan cikar gibime geliyor ses cok aşırı az.
Anakart markasi modelini tam bilmiyorum bilgisayarim.
ASUS ROG STRIX Scar 16 4080'li model laptop.
Yani anakartida ASUS ama model hakkinda bilgim yok.
Realtek'in surucusune gelirsek bayağı arastirdim.
NVIDIA surucusunu kurmak gibi kolay degil cunku komutlari kabul etmiyor Manjaro.
Tekrar belirteyim ilk Linux deneyimim 😀
 
Hocam sildim Linux'e ayiracak pek vaktim yok sadece ses sorunum vardi onu da cozmek icin epey bir caba sarf ettim. Hatta bayramda (1.gun) Fedora yukledim ses sorunu oldu kisik geliyordu abartili bir bicimde %100 de duymasi zordu aksama kadar onunla ugrastim sonra Manjaro yukledim Arch tabanindan dolayi tabanlarla ilgili pek bilgim yok zaten pek de bir farklari yok benim icin hani ogrenimde sikintilar daha fazla olur daha fazla sorunla karsilasirim gibisinden. Sonra Mint yukledim simdi Kali yuklemeye calistim kurulum asamasinda hata verdi :D sirada Ubuntu gibi bir dusuncem var saydiklarimin hepsiyle hemen hemen 1 gun gecirdim arayuz konusunda bir problemim yok isterse siyah ekran Windows 1 gibi bir ekran olsun kafasindayim hani sonucta terminalle cogunluk olarak isleri kendim yapmak adina zaten elektronik-programlama-mekatronik-robotik gibi hedeflerim var İngilizce de cabasi ama ses sorunu olmasi gercekten problem cunku egitim amacli kullanılacak e abi egitimi videolardan aliyoruz ses buyuk bir etken Kali'yi zaten hiç kuramadim :D ona herhalde VirtualBox VMware gibi olaylar var sanal makineye kuruyorlar onu arastirmadim sizin onereceginiz varsa bir Linux distro onu da yukleyebilirim sıkıntı yok. Bir de bu ses sorunu benim laptopumdan olabilir laptop Gaming yani ses karti falan var(ASUS ROG STRIX Scar 16) bunun icin driveri yuklemem gerekebilir ama onun driverini bulamadim mesela ekranim 240 Hz ilk kurulumda tum distrolar 60Hz olarak geldi daha sonra Fedora'da terminalden Manjaro da uygulama bolumunden driveri yukledim Mint'te ise ilk acilis diyerekten Update'ler var diye message atti bende ver yansin dedim yaparak 2. acilista 240 Hz otomatik geldi eger bu ses sorununu cozemezsem kulakliga ve harici stereo hoperlorlerime ses sorunu olmuyor onlarla bagimli olacak gibi bir durum vazgecmek yok yani. Tekrardan yukleyecegim.

Hocam en son Debian yuklemeyi dusunuyorum demistim ama direk Arch Linux yukledim ses problemi ortadan kalkti ancak Bluetooth problemi var Bluetooth acilmiyor soyle on off kısmı off konumundaydi on yaptim hiçbir degisiklik olmadi F5 atinca direkt off konumuna geciyor kendiliginden ama çözümü vardir muhtemelen hiç arastirmadim bakacagim.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı