Marangoza bilgisayar masası yaptırmak ne kadar tutar?

Bütçe
1600
Tavsiyem, gidip marangozla konuşun. Konuşmadan önce en ve uzunluğuna karar verin. Bildiğim kadarıyla içi boş ince profil kullanıyorlar, yani beşik gibi sallanır. Tavsiyem, ahşap olması. Montajı için ekstra ücret gerektiriyorsa evinize gelip istediğiniz yere montajını yaparlar. Ahşabın birçok faydası var. Masanın boyunu 4-5 cm yüksek yapın. Masanın tavanına ileri geri gidebilen bir klavye ve mouse yeri yaptırabilirsiniz ama biraz geniş yaptırmayı unutma. Ekstradan yanına da küçük bir çekmece; masanın sağ alt köşesine kasayı koymak için bir yer yaptırın. Bilgisayarın açık tarafı genelde sol tarafı oluyor. Yazın ısınma sorunu olacağı için sağ taraf dedim. Ona dikkat et; kasanın düşmemesi için küçük bir takoz da çakarsa orası güzel olur. Ve dediğim gibi, bacakları demir olanından yaptıracağım diyorsan, illa profili kalın olan masa seç, yoksa çok sallanıyor, en ufak şeyde duvara vuruyor. Benimki görseldekinin aynısı.

Anladım, teşekkürler tavsiyeniz için internette gördüğüm kadarıyla bu aralar l masalar da çoğalmış şu anda kasamı masanın üstüne koymak istiyorum ve şu anda kullandığım masam 60x90 o yüzden sığmıyor en az 60x140 lazım dediğiniz gibi ucuza bulamam galiba.

Bunu ben kullanıyorum arkadaşım da bugün 1300e aldı Trendyol'dan. Marangoz tek kafesine 500 kitler gibime geliyor en az.
Arkadaşınızın aldığı masanın linkini gönderebilir misiniz acaba birde şeyi sormak istiyorum memnun musunuz herhangi bir sorun buldunuz mu?

Bir marangoz kalfası olarak söyleyebilirim ki bu masanın maliyeti (ilden ile değişiklik gösterebilir) 2000-2500 arasında değişkenlik gösterebilir maksimum 3000 liradır ederi ve bu da sizin bütçenizi aşıyor anladığım kadarıyla. Yapılan iş sizi çok uzun süre götürür ama karar sizin. Belki model konusunda bir değişikliğe giderseniz daha mantıklı olur gibi hocam.

Bir marangoz kalfası olarak söyleyebilirim ki bu masanın maliyeti (ilden ile değişiklik gösterebilir) 2000-2500 arasında değişkenlik gösterebilir maksimum 3000 liradır ederi ve bu da sizin bütçenizi aşıyor anladığım kadarıyla. Yapılan iş sizi çok uzun süre götürür ama karar sizin. Belki model konusunda bir değişikliğe giderseniz daha mantıklı olur gibi hocam.

Demir ayaklık olduğunu sonradan fark ettim bu da fiyatı arttırır hocam kusura bakmayın :(

Demir ayaklık olduğunu sonradan fark ettim bu da fiyatı arttırır hocam kusura bakmayın :(

Kullanılan malzemede fiyatı arttırır misal veriyorum sunta kullanılırsa fiyat düşer mdf malzeme kullanılırsa fiyat aşağı yukarı benim dediğime gelir ahşap kullanılacaksa fiyat bayağı artar hocam ama bu fiyatlar kalite ile doğru orantılı olur. Her şeyi peşin peşin söylemediğim için özür dilerim :(

Son düzenleme:
Ahşapına göre fiyat değişebilir. Kalınlık, uzunluk da etken. Ben direkt olarak trendyoldakinden aldım ama gūzel değil, sallanıyor. O yüzden kendiniz yaptırın. 1500-2000 TL tutar tahminimce. Metal çerçeveyi her marangoz satmaz ondan dolayı marangoza ilk soracağın soru çerçeve olsun. Yaptırırsan resmini atarsın bizde hayran kalırız. Hadi bakalım bol şans.

Eğer piyasada bulunmayan bir masa yaptırılmayacak ise marangoza yaptırmak mantıksız, ama kendiniz biraz anlıyorsanız MDF satan bir yere ölçüleri verip kestirirsiniz, hazır masa ayağı alıp montajlarsınız oldu bitti.

Fiyat konusunda @Efe Kirwe 'nin bahsettiği fiyatlar aşağı yukarı aynı.

Düzgün çalışan bir marangoz bulman gerek önce, çünkü fotoğrafta gösterdiğin masa tümüye tüketici tasarımı - yazan diğer kişilerin dediği sallanma problemi kullanılan profilin sac inceliğinden değil (1mm yazmış bir arkadaş, 1mm'den düşük profille yapılır böyle bir masa, 0.4 gibi) yapısal bütünlüğü uzun zaman dayanacak şekilde planlanmadığı için.

MDF olmasının sebebi yoksa, Sunta Lam kaplama kullanabilirsin 18mm, bağlantı detayları düzgün olduğu sürece 10+ yıl götürür. 2004'te yaptığım masamı 2020'ye kadar kullandım - metal ayak yok, sadece tasarımını bir profesörümden ödev olarak alıp yapmıştım, sadece endüstriyel ahşap kullanarak ne kadar uzun dayanacak bir masa yapabilirsin demişti, BA notuyla geçmiştim, 2020'de masa 5. taşınma sonrası işime yaramayacak hale geldiği için nakliyeciler sağolsun artık hurdaya çıkartmıştım.

Marangoz daha pahalı olur ama daha kalitelide olur bunu unutma. Çünkü çoğu yer sunta, suntamsı malzemeden yapıyor. Bende Çalışma Masası yaptırıyorum ama benimki daha kapsamlı detaylı. Modelini atabilirim istersen ben çizdim. Dediğim gibi kalite anlamında iyi bir marangoz çok daha iyi.

Masa ayağında ince demir profiller sallanır o yüzden en az 1.5mm sac kalınlığı lazım. Hatta bütçe müsaitse 2mm kalınlık daha iyi olur. İki ayak birbirine bağlanırsa sallanma azalır.

Masa tablası için MDF tavsiye etmiyorum. MDF'nin kenarlarına PVC bandı çekiliyor. Sürekli kolun değdiği için eninde sonunda bant sökülüyor. Masif ahşap tabla daha iyi olacaktır. İlerde deforme olursa basit bir zımpara+vernik ile 20 dakikada yenilenir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı