- Makaleler
- 5
Her şeyi geçtim ona verecek parayı nereden bulacağız? Yanlış bilmiyorsam Amerika'nın yıllık geliri 11 trilyon Dolardı. Bizim 11-12 katımız. Ki bir de sıfırdan kuracağız yani.
Iste o en iyi mühendisleri topla Mars'a daha robot bile gönderemez. Aptal olduklari icin degil yanlis anlamayin burada düsünce tarzi önemli. Maalesef hala "Mars'a gidecegiz de bize ne kazandiracak" diye düsünen bir zihniyete sahibiz. (Genel olarak)
Önce kafa yapimizi ve cocuklarimizin kafa yapisini degistirmemiz gerekiyor ki bu asagi yukari 100 sene sürer.![]()
Haklısınız ama bu işte o düşünceye sahip kişiler mühendislerden çok parayı sağlayan adamlar bence. Ülkemizde o yatırımı yapacak olan, o güce sahip olan kimse parasını buna harcamayı değerli görmüyor. Ne devlet kurumlarında ne de özel alanda bu sebeple proje başlamıyor. Artık 100 sene sonra Amerika Mars'a koloni kurduktan sonra mitinglerde uzaya çıkacak ülkemiz diyen birisi olur, o da lafta kalır.
Bir kaç hafta önce asosyalim arkadaş bulamıyorum diye konu açan sen değil miydin? Şimdi Mars'a araç yollayacaksın. Büyük gelişim. Ama şöyle bi' şey var. Burası Türkiye , hani şu ittifak güçlerinin karış karış paylaştığı, haçlıların 5 defa saldırdığı, çevresinde terör orgütlerinin dolaştığı, ABD'nin yaptırım uyguladığı, ekonomik krizin olduğu, e durum bu. Dünyan'nın derdi bize yetiyor uzay yerinde dursun.Bu konuyu merak ediyorum çünkü bilmem ne ülkesi Mars'a araç yollamış veya ABD ve Çin Mars'a insanlı araç yollamış gibi şeyleri duyunca merak ediyorum. Türkiye neden yapmıyor veya kimse yapmıyorsa Türkiye'den biz yapalım.
Egonomimiz çok iyi olmadığından olabilir. Dolar bi 5.90 oluyor sonra 6.20. Yerinde durduramıyoruz yaramaz çocuk gibi.
Eki Görüntüle 334608
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.