Masaüstü PC gerçekten daha mı mantıklı?

Sana fiyat ve performansla açıklayayaım:
Monster Abra v15.6, i7 10750H, GTX 1650, 8000 TL
R5 3600X + GTX 1660 Super 8000 TL
İstersen iki bilgisayarın Benchmark'larına bakabilirsin.
 
Selamlar! Bildiğiniz üzere ne zaman laptop muhabeti açılsa o meşhur söz söylenir "O paraya masaüstü toplarsın". Peki bu gerçekten doğru mu? Aynı fiyata daha yüksek özellikli bir sistem toplayabiliyorsunuz laptopa göre fakat monitör eklenince aşağı yukarı aynı hatta bazen daha yüksek fiyatlar ortaya çıkıyor. Belki de yanılıyorum ama sizin fikirlerinizi de merak ettim.
Bende ikisi de var ve ikisinin de yeri benim için ayrı. Masaüstü bilgisayarımda çalışmayı tercih ediyorum çünkü işlemciden daha fazla performans alıyorum ve işlem süresi daha az. Dizüstünde i7-7700HQ (sözde i7 :D) olmasına rağmen masaüstümdeki Ryzen 5 2600 ile daha hızlı işlem yapıyorum.

Ama çalışmalarımı sunmak için bir toplantıya gideceksem de dizüstü kesinlikle bir ihtiyaç. Günlük işlerde açıp takılabiliyorsun.

Yani kısacası tamamen kullanım amacına göre.
 
Oyun oynayan birisi için masaüstü daha mantıklı. Çok oyun oynamayan birisi için laptop daha mantıklı. Ben oyun oynayan birisi olarak asla o el kadar ekranda oyun oynayamam. Kullandığım monitörüm 27 inç 2K olduğu için laptoplara bir türlü alışamıyorum.
 
Tercih meselesidir fakat bir kere masaüstü bilgisayarın rahatlığına alışırsanız kolay kolay bir daha laptopta o rahatlığı bulamazsınız, hele de genel manada oyun için kullanıyorsanız.
 

Geri
Yukarı