Çözüldü Masaüstü toplama bilgisayarın rastgele kitlenmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynı sorun arkadaşımda vardı ve hala var. Arkadaşım PSU ve ekran kartı hariç tüm parçaları skylake sistemle değiştirdi, orjinal windows kurdu ve sorun hala devam ediyor. Senin sorununda da PSU veya ekran kartında olabilir. Yalnız şöyle yeni keşfettiğimiz bir detay var, PC donduğunda onun kasası elekrik kaçırıyordu. Senin de kontrol etmende yarar var.
Dediğim gibi on-board kartla ve başka PSU'yla kullandım sorunum çözmedi.. Gerçi anakart ve/ya elektrikten kuşkulanıyorum bu yüzden belki elektrik kaçağı olabilir. Peki elektrik kaçağı yapıp yapmadığını nasıl anlayabiliyoruz?

Dediğim gibi on-board kartla ve başka PSU'yla kullandım sorunum çözmedi.. Gerçi anakart ve/ya elektrikten kuşkulanıyorum bu yüzden belki elektrik kaçağı olabilir. Peki elektrik kaçağı yapıp yapmadığını nasıl anlayabiliyoruz?
Kasayı açıp metal kısımlarına dokununca anlaşılıyor.

İllet sorunlar bizi bulur hocam bende de akıl almaz bir sorun var. Size yemin ediyorum dünyada bir tek bende var bu sorun eminim buna. Samsung S22D300 Monitör Kasma Sorunu
Gerçekten tuhaf hocam en kısa sürede çözersiniz umarım.

Peki.. Artık bilgisayarcıya götürdüğümde dediklerinizi de (kondansatör ve elektrik kaçağı) baktıracağım, sorunun çözülüp çözülmediğine göre tekrar mesaj atarım. Teşekkür ederim. @Silinen üye @Hardware_Lover
Bu arada size de geçmiş olsun. @Cre4TiveTR

Düzenleme: Bu mesajı attıktan 5 dakika sonra yine kitlendi ama bu sefer mavi ekran hatası (whea_uncorrectable_error) verebildi. Elimde minidump dosyası var.

(Bilgisayar yeniden başladıktan sonra UEFI ekranına girdim, değerler şunlar:
CPU sıcaklık 40°C
Anakart sıcaklık 38°C
CPU voltaj değeri 0.976 V
3.3 V değeri 3.328 V
5 V değeri 5.080 V
12 V değeri 12.096 V
Bu değerler normal mi?)

Son düzenleme:
Peki.. Artık bilgisayarcıya götürdüğümde dediklerinizi de (kondansatör ve elektrik kaçağı) baktıracağım, sorunun çözülüp çözülmediğine göre tekrar mesaj atarım. Teşekkür ederim. @Silinen üye @Hardware_Lover
Bu arada size de geçmiş olsun. @Cre4TiveTR

Düzenleme: Bu mesajı attıktan 5 dakika sonra yine kitlendi ama bu sefer mavi ekran hatası (whea_uncorrectable_error) verebildi. Elimde minidump dosyası var.

(Bilgisayar yeniden başladıktan sonra UEFI ekranına girdim, değerler şunlar:
CPU sıcaklık 40°C
Anakart sıcaklık 38°C
CPU voltaj değeri 0.976 V
3.3 V değeri 3.328 V
5 V değeri 5.080 V
12 V değeri 12.096 V
Bu değerler normal mi?)
Dediğim gibi işlemciyi besleyen kondansatörler patlak ve tam işlemciyi besleyemiyor cpu voltaj değer 1.538 gibi değerlerde olmalı ki sizin kullandığınız 6 çekirdekli bir işlemcidir. :)

Dediğim gibi işlemciyi besleyen kondansatörler patlak ve tam işlemciyi besleyemiyor cpu voltaj değer 1.538 gibi değerlerde olmalı ki sizin kullandığınız 6 çekirdekli bir işlemcidir. :)
6 çekirdekli mi? Ben 2 çekirdekli i3 3220 kullanıyorum. 0,9 V değeri, çift çekirdekli i3 için yeterli midir?

Hocam yabancı bir forumda bu sorunun windows 10 sebeb olduğunu okudum. Eğer imkânınız varsa win8 yükleyip deneyin bir de.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı