Masaüstü vs Dizüstü Sistem

Bana lütfen bir kişi sadece İntel-Nvidia ve monitörlü toplam en fazla 4100-4200Tl olacak Bir bilgisayar toplayabilir mi ?
 
Bu sistem şimdi güncel oyunları GTA 5'i orta-yüksek ayarlarda kasmadan oynatır, demi ? Bir de bana 8GB Ram ve İ5 az gibi geldi Ram'i 16GB yapsak, işlemciyi İ7 yapsak ? Son bir sorum daha olacaktı. İşletim Sistemini nasıl yapacağız ? Vatandan vs. orjinal CD mi alacağım ?

Birde ben Vatandan toplatacağım. İlk dediğiniz monitörün fiyatı Vatanda 658TL. Bana biraz pahalı geldi. Eğer özelliklerine göre fiyatı iyi ise alırım. Ama yine bulabilirseniz biraz daha ucuzunu bulabilir misiniz ?
Ve sizin dediğiniz Ram2den Vatan'da yok. Aynısının 16GB CL13 olanı var.
Bakın bazı noktalarda anlamadığınız şeyler var galiba. İşlemciyi i7, rami de 16 gb yaparsak eğer size bir fps fazlalığı sağlamayacak. Bu sistemden normal şartlar altında The Witcher 3'den 60 fps alıyorsanız eğer rami 128 gb veya işlemciyi intel i2359830 bile yapsanız fps artıramazsınız. Oyun performansını ekran kartı belirler, işlemci ve ram'in (ekran kartına -tabiri caizse- yetişebilmek şartıyla) performansa hiçbir etkisi yoktur.

Mevzuyu kavramanız için bir video atıyorum birazdan.
 
Peki. O zaman en fazla 4100-4200TL, monitör (mümkünse işletim sistemide) dahil Vatan'dan toplar mısınız ?
 
Hareket icindeysen dizüstü net olarak.
Fazla hareket etmeni gerektirmeyecekse masaüstü kesnlikle zaten Oyunlarda masaüstü 75 FPS aliyor ise Dizüstü 55-60 alır
 
Dün topladığım sistemin altına bir daha imzamı atarım.

GTX970 yerine 960 alsam ne olur ? Bir de en sonda yazan sata dvd yazıcı ne için gerekli ?
Kesinlikle ve kesinlikle RX 480 yoldayken gtx 9xx veya R9 3xx serisinden hiçbir kart almamanızı öneririm, pişman olursunuz. O kartlara bir sözüm yok, hepsi çok güzel kartlar ama RX 480 f/p olarak hepsini tokatlayacak gibi duruyor.
 
Almadan 1 hafta önce yine sorarım. Belki o zaman fiyatlar biraz daha düşer. Hepinize çok teşekkür ederim.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı