Masaüstü vs Dizüstü

Ucu çok açık bir soru sormuşsunuz. Okulda ihtiyacınız olursa, evde sabit bir masa veya uygun bir oda yoksa dizüstü tercih edilebilir. Masaüstüne göre yüzde beş ila on arasında performans kaybı olabilir, değerlerde hatalıysam düzeltiniz. Lakin sadece evde kullanacağınız bir cihaz istiyorsanız masaüstü daha avantajlı. Geçtiğimiz yıl dizüstü almak biraz daha kârlı görünüyordu ama şu an ekran kartlarının piyasası düştüğünden masaüstü tekrardan daha ucuz hâle geldi.
 
Gaming laptoplarin pil sureleri ne zaman artisa gecerse o zaman laptop diyecegim. 3-4 saat pil suresi veriyor bazen, yani bir film izlesem 2 el mac atsam o sure bitiyor... En az 10 saat cikartirsa gaming laptoplar o zaman laptopa gecis yaparim. Ama fazla oyun oynamiyorsaniz oynasaniz bile AAA grafikli oyunlar degilse ultrabook veya ofis laptopu tarzi bir laptop alabilirsiniz. Tercihim ultrabook artik.
 
1000 yılın sorusu bu. Aynı soruya bende kafa patlattım ve bir performans köpeği olduğumdan masaüstü aldım. 4 Yıl kullandım ama sürekli valize atıp sağa sola götürdüm getirdim. Normal bir insan bu kadar gezecekse kesinlikle laptop alır. Ben üşenmedim şehirden şehire valizle gezdirdim.
 
Kullanım amacı yok, bilgi yok.
Net bir şekilde bu iyi veya o iyi demek yanlış. Laptopların eskisi gibi olmadığı da bir gerçek. 3060'a kadar (3060 dahil) masaüstü seviyesine çok rahat yaklaşıyorlar. AMD kartlarda 6700M 6600XT gücünde.
12700H 12600K seviyesinde ki çektiği güç için gayet iyi. DDR5 erişimi daha kolay. Gaming cihazlar batarya sorunu çekse de 100W PD şarj gibi çözümleri olan cihazlar var. Yaygınlaşırsa çoğu kişi bu sorunu göz ardı edecektir.
Daha çok ısınıyorlar ki çok normal. Örneğin 12700H için konuşursak, 12600K gücünde, o kasada 65/70 civari tutmayı beklememelisiniz.
Üst seviye modeller 75/80 civari tutabiliyor fan sesi ile.
Kullanım amacı olmadan bu iyi demek yanlış.
Bu tür konular tabiri caizse "çatışma" dışında başka amaca hizmet etmiyor onu da söyleyeyim.
 
Kullanım amacına göre değişir. Örneğin gezen ve sürekli bilgisayarını yanında taşıması gereken adam masaüstü almaz. Gider laptop alır. Masaüstü biraz daha karlı olabiliyor laptoptan. İndirim ve piyasaya göre değişiyor.
 

Geri
Yukarı