Masaüstünü satıp laptopa geçmek mantıklı mı?

Pek mantıklı değil, laptop'lar oyun için üretilse bile masaüstü bilgisayara göre masraflı oluyor. Oyun bataryayı hızlı bir şekilde bitirecektir. Normal bir kullanıcı bataryayı 2 yılda bitiriyorsa sizinki 1 yılda bitebilir örneğin. Tabi Tabi bütçe sıkıntısı yoksa alınır.
Ne bataryası Asus bilgisayarım var laptop 10 yıllık hala sapasağlam çalışıyor tek HDD yerine SSD taktım bataryada sağlam
 
Ne bataryası Asus bilgisayarım var laptop 10 yıllık hala sapasağlam çalışıyor tek HDD yerine SSD taktım batarya
Pek mantıklı değil, laptop'lar oyun için üretilse bile masaüstü bilgisayara göre masraflı oluyor. Oyun bataryayı hızlı bir şekilde bitirecektir. Normal bir kullanıcı bataryayı 2 yılda bitiriyorsa sizinki 1 yılda bitebilir örneğin. Tabi Tabi bütçe sıkıntısı yoksa alınır.
Günümüz laptopları artık çok daha sağlam batarya konusunda. Çoğu model artık prize takılı iken bataryayı şarj etmek ve bilgisayarı çalıştırmak için ayrı sistemleri var. Artık batarya dolunca tüm gücünü prizden alabiliyor. Bataryanın ömrü için çok iyi bir davranış. Ayrıca yine bazı modellerde prizde kullanım modu var o sayede ekstra olarak bataryayı maksimum %80 civarına kadar şarj ederek batarya sağlığına yardımcı olmaya çalışıyor.
 
Arkadaşlar şu anki sistemimi satıp Valorant'ta 150-200 hikayeli oyunlarda da üzmeyecek bir laptopa geçmek mantıklı mı? PC fazla kullanan biri değilim.

Benim gibi fazla oyun oynayan biri değilsen çok mantıklı. Bende de laptop var oyun oynamaktan çok film izlerim. Ara sıra oyunumu oynarım sonra yatağıma yatıp kucağıma da laptopu alırım. Mis gibi.
 
Çok mantıklı. Rtx 4000 serisinden sonra masaüstü toplamak pek mantıklı değil. Kasa toplamak hamallıktan başka birşey değil. Rtx 4000 serisi bir laptop+monitör en iyi seçim.
 
Arkadaşlar şu anki sistemimi satıp Valorant'ta 150-200 hikayeli oyunlarda da üzmeyecek bir laptopa geçmek mantıklı mı? PC fazla kullanan biri değilim.
Eğer yakında üniversiteye gideceksen laptop almak daha mantıklı. Derslere kasayı götüremezsin. Laptop görürüm notlarını alırsın. Onun dışı kasadan şaşma.
 
Bu soruya senden başka kimse cevap veremez başkalarından cevap beklemen saçma. Ben sürekli lokasyon değiştiriyorum ya da başka yerlere de götürmek istiyorum oyun keyfimi dersen mantıklı. Yok ben edebiyle kafam rahat bir şekilde öyle ısınma mısınma yaşamadan dönemi geçtikçe parça değiştirerek masaüstü kullanacağım dersen mantıksız. Sen ne istiyorsun. Tüm espri bu. Yoksa hepsi oyun oynatıyor sadece deneyimin farklı oluyor. Masaüstü deneyimini notebookda alamazsın ama notebookdaki mobiliteyi de masaüstünde bulamazsın. Ha iş içinde kullanırım belki dersen iş için git macbook al yoksa ciddi göz sorunlarıyla boğuşursun ileride.

Edit: Üniversiteye gideceksen bütçen varsa en kötü taksitle maksitle macbook tavsiye ederim. Hem hafif hem 4k özel bir monitörü var uzun saatler başında duracağını hesaplarsan gözler için inan bana şart hem de batarya ömrü uzun diğerleri sürekli priz ararken elektrik kaynaklarına bağlı olmadan tüm işlerini hallediyorsun inanılmaz rahat oluyor zaten kocaman oyuncu notebookunu okula her gün taşımak akıl karı değil ben ikisini de yapmış biri olarak macbook al rahat et derim okul için.
 
Son düzenleme:
Eğer daha çok seyahat eden biriyseniz. Daha mantıklı olacaktır bende aynı durumda olduğum için laptop alacağım.
 
Evde duracaksa cihaz tabii ki mantıksız. Taşıyacakcaksanız, mantıklı. Ben masaüstünü satıp dizüstü bilgisayara geçtim. İşim gereği bilgisayar yanımda olmalı ve taşınabilirlik çok önemli. İstediğim yerde sistemimi kurup istediğim oyunu oynayabiliyorum. Evet masaüstü kadar performansı olmuyor. Bu dizüstünde rezalet çalışıyor oynanmıyor demek değil. Sonuç olarak grafik takıntın yoksa en iyi grafik ayarlarında en kaliteli şekilde oynayacağım demiyorsan ve taşınabilirlik önemli bir husus ise geçmeni tavsiye ederim. Ama kırk yılda bir evden çıkarırım, ya da genel olarak evde yatacak diyorsanız gerek yok.
 
Ben masaüstü satıp laptop aldım ve gayet memnunum 3070 laptop var bende ve masaüstünden farkı yok güzel bir model bulursanız bence mobilite olarak çok iyi ama laptoplar çok pahalı geçmek ne kadar mantıklı bütçe meselesi
 
Aynı performans için ekstra para vermek istiyorsan mantıklı
 

Yeni konular

Geri
Yukarı