Maske takıyor musunuz?

2 doz BioNTech oldum. Dışarıda takmıyorum ama herkes takıyor. İngilizce kursuna gidiyorum. Sınıfta takan sadece 1-2 kişi var. Ne hoca ne de diğerleri takmıyor. En azından yolda yürürken takmamak sorun yaratır mı? Siz nasıl yapıyorsunuz?
Açık alanda değilseniz takın hocam. Nolur nolmasın bulaştığı zaman hafif geçirseniz bile taşıyıcı olursunuz.

Ben 2 doz BioNTech aşısı oldum bende dışarıda maske takmıyorum okulda takıyorum zorunlu diye yoksa takmazdım aşılandığım için.

Aşılanınca COVID geçirmeyip başkalarına yaymayacağını mı zannediyosun bu nasıl bir algı?

Açık havada bile taktım COVID oldum anlamadım bu işten bir şey.
Ama siz yine de takın.
Çünkü ellerinizi dezenfekte etmediniz! Bunu diyen sayısız kişi gördüm ve hikayeleri hep aynıydı... Paraya, dışarıdaki bir yüzeye, otobüs minibüsteki yüzeylere, merdiven demirlerine, market vd satış yerlerindeki ürünlere dokunup elleri dezenfekte etmeyince, o elleri ağza, yüze, burun ve gözlere, maskenin iç kısımlarına dokundurmak virüsü içeri buyur etmek demektir.

Çünkü ellerinizi dezenfekte etmediniz! Bunu diyen sayısız kişi gördüm ve hikayeleri hep aynıydı... Paraya, dışarıdaki bir yüzeye, otobüs minibüsteki yüzeylere, merdiven demirlerine, market VD satış yerlerindeki ürünlere dokunup elleri dezenfekte etmeyince, o elleri ağza, yüze, burun ve gözlere, maskenin iç kısımlarına dokundurmak virüsü içeri buyur etmek demektir.

Hocam okuldaki dezenfektan sirke kokuyor ne yapalım yani ya?

Çünkü ellerinizi dezenfekte etmediniz! Bunu diyen sayısız kişi gördüm ve hikayeleri hep aynıydı... Paraya, dışarıdaki bir yüzeye, otobüs minibüsteki yüzeylere, merdiven demirlerine, market VD satış yerlerindeki ürünlere dokunup elleri dezenfekte etmeyince, o elleri ağza, yüze, burun ve gözlere, maskenin iç kısımlarına dokundurmak virüsü içeri buyur etmek demektir.

Hayır yanılıyorsunuz, istesem de bunu yapamam evde yaşlı insanlar var, kendimden çok onları düşünüyorum.

Hayır yanılıyorsunuz, istesem de bunu yapamam evde yaşlı insanlar var, kendimden çok onları düşünüyorum.
O zaman maskesiz bir kişiyle fark etmeden aynı ortamda bulundunuz veya fazla yakınınızdan geçti. Geriye tek bu seçenek kalıyor. Çünkü siz maske takarsanız, karşıdaki kişi takmazsa maskenizin koruyuculuğu kalmıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı