Matematik bilmeden yazılım okunur mu?

349155

Hectopat
Arkadaşlar ben hayati boyunca dersleri umursamamis birisiyim. Son zamanlarda kendime baktigimda gercekten degismem gerektigini fark ettim. Matematige neredeyse sifirdan baslayip temelleri atmak ve bu bolum tercihini yapmak mantikli olur mu sizce? Bu yil 12. sinifim ve 1 yil mezuna birakacagim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Matematik bilmeden zaten yazılımla alakalı düzgün bir üniversiteye giremezsiniz. Girseniz de matematik derslerini geçemeyeceğiniz için mezun olamazsınız. Neredeyse sıfır bilgiyle bile gidip 6 ay boyunca günde 2-6 saat çalışmayla halledeceğiniz şeyden korkmaya da gerek yok.

Arkadaşlar ben hayati boyunca dersleri umursamamis birisiyim. Son zamanlarda kendime baktigimda gercekten degismem gerektigini fark ettim. Matematige neredeyse sifirdan baslayip temelleri atmak ve bu bolum tercihini yapmak mantikli olur mu sizce? Bu yil 12. sinifim ve 1 yil mezuna birakacagim.

Hocam iş basit. Allah ne verdiyse YKS'ye çalışacaksınız. Zaten matematiğe çalıştıktan sonra bilip bilmeme derdiniz olmaz.

Aynısını bende düşünüyordum, gerekli kişilerle konuşunca anladım ki ilkokul matematiğinden kalkülüs ve diferansiyele kadar bilmen lazım.
Açık kaynak kodlu projelerle vs. kendi kendini egiterek yere gelebilirsin ancak Türkiye'de Ankara veya İstanbul'dan iyi bir diplomanın olması lazim. Sonrasında büyük şirketlerde çalışmak istiyorsan dünya genelinde ilk 50'ye giren üniversitelerden de diplomanın olması lazım.

Yazılımda matematik önemli kardeşim. Biz üniversitede matematik gördük. Çalışmanda fayda var.

Hocam sizin matematiğiniz nasıl? Birkaç sorum olacak da.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı