Matematik dersi çok zor geliyor

Merhaba. Matematikte çok zorlanıyorum. Denemelerde -YKS- maksimum 12 net yapmışlığım var hatırladığım kadarıyla. İşin ilginç tarafı epeydir çalışıyorum özel ders alıyorum olmuyor. Sadece matematik dersinde oluyor bu, diğer derslerim iyi. Sizce ne yapmam lazım? Ve son bir sorum daha ÖSYM matematiği çok zor mu soruyor? Şu anda çalıştığım kitaplar:
  • Konu anlatımı olarak: Çap Yayınları
  • Soru bankası olarak: Matematiğin İlacı
@499604
@ErrorCorrection
@170981
@749715
@Booh of Wooh
@333365
@aseiuzmein

Kişiden kişiye değişir. Bana kolay geliyor mesela. Fizik kimya biyolojiye göre çok kolay matematik. Özellikle kimya ve biyolojiyi gördükten sonra AYT de favori dersim matematik oldu.

Matematik okulda bana da zor bir ders gelirdi ama her zaman yararlı bir amacı olduğunu düşündüğüm için çalışma isteği oluşurdu. Türkçe kaynaklardaki matematik çöptür benim için. Matematiğin ruhuna aykırı ve amacına uygun olmayarak hazırlanan içeriklerden olabildiğince uzak dur bence.

Bunun yerine eğer dil sorunu yoksa yabancı kaynaklardan her bir konunun ayrı ayrı kitaplar olarak hazırlandığı içeriklere odaklan derim. İngilizce ama çok daha verimli olacak. Orada göreceksin ki matematik, Türkiye'deki sınavlarda çözülsün diye değil, insanların hayatlarını kolaylaştırmak için tasarlanmış araçlarmış meğerse.

Ben önden bir yıl İngilizce eğitimi aldım ve ardından en sevdiğim konu olan Bilgisayar Bilimleri ile de ilgili boolean cebiri başta olmak üzere matematikteki belli başlı konuları okudum ve çalıştım. Artık öğrenci değilim ama hala daha yeni şeyler okuyorum ve öğreniyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı