- Katılım
- 24 Aralık 2019
- Mesajlar
- 1.642
- Çözümler
- 5
C sorusu işaretleri + - işaretlerini neye göre dağıtacağımı bilmiyorum.
Sıkıntınızı anladım hocam olay şöyle; mesela 1/7+6/7 toplamının sonucu 1, yani başka bir deyişle +1. Bu işlemin sonucu pozitif olduğu için son işlemimize önünde + işareti olarak giriyor. Aynı şekilde 1/8 + 1/9 işleminin sonucu da +1. Ama mesela -1/8 + -7/8 işleminin sonucu -1, yani son işlemimize önü - olarak giriyor. En son elimizde +1,+1 ve -1 kalıyor.Sorunun cevabını biliyorum hocam anlatamayacağım gibi gene ama sizi de yordum, son kez neyi anlamadığı söyleyeyim, şimdi zaten sorunun çözülüş şeklini biliyorum fakat 3. sırada ve 4. sırada yaptığınız işlemler arasında ki + ve - yi neye göre koyuyorsunuz üst sırada işlem yaptığınız kesirin ifadesini mi ortaya koyuyorsunuz?
Eki Görüntüle 2369884
Üstte işaretler dağıttık değil mi? Sonra da paydaları aynı olan kesirleri yan yana yazdık işte o kısımda ve en son 1-1+1 = 1 işleminde ki arada ki + -leri neye göre yazıyoruz?
Knk matematikten anlıyorsan insta versen bişey sorsam olur mu?Sıkıntınızı anladım hocam olay şöyle; mesela 1/7+6/7 toplamının sonucu 1, yani başka bir deyişle +1. Bu işlemin sonucu pozitif olduğu için son işlemimize önünde + işareti olarak giriyor. Aynı şekilde 1/8 + 1/9 işleminin sonucu da +1. Ama mesela -1/8 + -7/8 işleminin sonucu -1, yani son işlemimize önü - olarak giriyor. En son elimizde +1,+1 ve -1 kalıyor.
Buradan da cevabımız 1 çıkıyor. Anlamadığınız yer varsa sorabilirsiniz.
Sosyal medya paylaşımı yasak diye biliyorum, konu açıp beni etiketlersen yardımcı olmaya çalışırım.Knk matematikten anlıyorsan insta versen bişey sorsam olur mu?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.