Megane 4 1.33 TCe yakıt tüketimi iyi midir?

1.2 Puretech motor pek önerilmiyor, Alman tarafının motorları bence daha iyi. Skoda benim de sevdiğim bir marka. VAG grubu çok araç sürdüm ama kendime ait olmadı daha önce hiç. En son evlenirken Insignia'yı ev için satmıştım. Şu an arabam yok ama arabasızlık tak etmeye başladı, çekeceğim artık bir şey şimdiden arayışa geçtim :D

Hayırlı olsun. Ben bu bütçelerde zaten parayı Renault'a vermek istemem. Özellikle Megane gibi iç tasarımını hiç beğenmediğim bir modeli kullanmak istemem. Bir sonraki arabam yüksek ihtimalle VAG grubundan (Skoda ya da VW) olacak ancak henüz karar veremedim. Sedan eşim için büyük kaçar mı, hatchback mi tercih etsem diye de düşünüyorum. Anlayacağın kafam karışık biraz :D

Fransız tarafından sadece ilgimi C4-X çekti. İlginç bir dış tasarımı var ancak iç tasarımı güzel. Trim kalitesi nasıldır bilmiyorum ama Renault'a göre daha tercih edilesi.

Önerin varsa alırım dediğim gibi.
Hocam ben şahsen C4X'in dışını çok sevmiyorum. Pratik kullanımda da bagaj açılma şekli biraz eksi, sedan usulü kapak açılıyor sadece. Tavan baş mesafesi de 408 gibi çok yüksek değil. Trim kalitesi normal Citröen'ler ile aynı.

VAG tarafında da sedana eşiniz tamam olursa Octavia bence tek geçilir, zaten grup içinde doğrudan rakibi yok. Hatchback olarak Golf kompakt ve güzel bir seçim olacaktır ancak genel genişliği C segmentlerin biraz daha altında, arka diz mesafesi de pek iyi değil. Skoda Scala 467 litre bagaj falan sunuyor, arka mesafesi olsun ön mesafesi olsun Octavia'ya fazlasıyla benzer, ancak onun da tasarımı herkese hitap etmeyebilir. Bir de MQB-A0 yani B segment platformundan çıkma olduğu için manuel el freni ve vites kolu gibi küçük kardeşlerinden taşıdığı bazı özellikleri var. Kamiq de birebir aynı şekilde, sadece bir tık daha yüksek, 13 santim daha kısa ve bir tık daha dar, tam bir B segment o. Taigo iç hacimde şaşırtıcı şekilde güzel bir araç bence, kalite olarak da tatmin edici. Sadece yine onda da B segment temelli olması ve arka tavan yapısının baş mesafesinden biraz yemesi eksi olarak görülebilir. T-Roc ve Karoq bütçenizi aşar gibi, T-Cross da çok minnoş :D. Zaten VW veya Skoda'da halihazırda bulduğunuz bir şeyi bulmuş olacağınız için Seat bence çok mantıklı değil, zaten bir de Seat markasının araç piyasasından çekilme meselesi de var.

Yani hocam uzun paragrafın kısası :D bu fiyat bantlarında VAG olsun diyorsanız Octavia-Scala-Kamig-Golf-Taigo sizin için seçenekler olur, aralarında Golf ve Octavia direkt olarak üst segment araçlar. Boyut kısmı tamamen sizin tercihiniz, bizim ailenin valizleri tek başına sığmazdı Golf'e biz o yüzden Octavia aldık :D.

Anlık tüketim ekranına odaklanıyor bazen insanlar hocam, orada da sabit hafif yavaşlayan hızda ayağını hafifletince 2 gören bile oluyor, sonra bunu ilana yazıyorlar :D. Başıbüyük yokuşunda 60 litre gözükürken de bakmaları lazım :D
Hocam yok bakiyorum herkes 6 7 diyor acaba diyorum sorun bende mi? Sonra cevremdeki tanidiklara soruyorum benimle ayni yakiyorlar, bu 5 6 yakanlar ya köyde yakiyorlar ya da dediginiz gibi anliga bakiyorlar. Gerci koyde bile zor o yakit 😀

Yani hocam uzun paragrafın kısası :D bu fiyat bantlarında VAG olsun diyorsanız Octavia-Scala-Kamig-Golf-Taigo sizin için seçenekler olur,
Taigo, Scala, Kamiq gibi modellere ben pek ısınamıyorum. Bana çok melez geliyorlar. Scala belki tercih edilebilir ama C segment parasına B segment platformu üzerine kurulmuş bir arabaya vermek mantıklı gelmiyor. Zira Golf gibi bir seçenek var.

Benim için filtreleme geniş değil. Hatchback için Golf ve Polo (Insignia'dan Poloya... :) ) var. Sedan tarafında Octavia var. Aslında Peugeot 2008 vs. de bakabilirim ama teknolojik aletler de farklı marka/kültürleri denemeyi seviyorum. O yüzden VAG alacağım bu sefer.

Bütçe 850 civarlarında yani şehir içi dediğiö gibi günde 25km sürüyorum şehir içi birde hafta sonları yazlıga gidiyorum 100km yol yani yılda aşşa yuları 15k km yol yapıyorum tabi performans da onemli ancak ekonomi de onemli gidip 8 lt yakarsa değmez yani ancak baktıgım sorduğum kadarıyla arac sahiplerine falan uzun yol max 5+5-6 diyorlar şehir içi ise kullanıma ve trafik yogunluguula alakalı 6-8 arası diyorlar önceki aracım da 6.5 diyor sahibindende dizel araç fark edermiyim onu merak ettim

Ve geniş bi aileyiz bagaj hacmi 500 altında kurtarmaz genişlik onemli megane bakiyorum en mantıklı o geliyor 1. 5 vae 1.3 var
1. 5 bu paralara 850k ya 100k+ km ve hafif hasarlı oluyor
1.3 ¡se 20k-100k arası hasarsız bulunaniliyr
Bende diyorum 1.3 alayım ancak yakıt konusu biraz sıkıntı işte 8-9 buluyorsa şehir içi düşünmeyeyim bile o zaman 6-7 kurtarır belki de 8 çok

Turbo motorlar oyle hocam, 1.0 turbo bile atmosferik 1.5 gibi hissettiriyor.
Gene de bana sorarsanız 1.2 turbo mu 2.0 atmosferik mi diye, eşit şartlar olursa 2.0 atmosferik derim. Ya da daha güzeli 2.0 turbo 😅
Turbo motor hacim olarak küçük olduğu için hiç kompresyon yapmıyor. Bol bol fren kullanmak gerekiyor. Bir de o güçleri verebilse de bunu günlük kullanımda verebiliyor. Ben 2.0 atmosferik ile bir saat aralıksız 200 gittiğimi bilirim, bana mısın dememişti. Küçük hacim turbonun bu kadar dirayetli olacağını sanmıyorum.
Ha günlük kullanım için yeterli ama. İdeal yakıt, düşük vergi, yeterli performans bu motorları cazip yapıyor.

Yani işin özü bana bu araç sabah 6 da 20 km yol yapıyorum trafik yok denecek kadar az yol da düz bana günlük 6.5-7 değerinde ise gelir yoksa aracı tercih etmem illa bu değerleri geçer ancak işe gideken araç hani zorlanmaz etmez trafik yok bişey yok nasıl 8-9 yakacak anlamadım ki

Yani işin özü bana bu araç sabah 6 da 20 km yol yapıyorum trafik yok denecek kadar az yol da düz bana günlük 6.5-7 değerinde ise gelir yoksa aracı tercih etmem illa bu değerleri geçer ancak işe gideken araç hani zorlanmaz etmez trafik yok bişey yok nasıl 8-9 yakacak anlamadım ki
Ben 7 litre ortalama ile geziyorum ve bunun içerisine her türlü kullanım dahil. 8-9 yakması için hiç çevre yoluna vb. çıkamadan sürekli düşük hızlarda gezmek lazım. Ya da tempolu kullanmak lazım.

Ben 7 litre ortalama ile geziyorum ve bunun içerisine her türlü kullanım dahil. 8-9 yakması için hiç çevre yoluna vb. çıkamadan sürekli düşük hızlarda gezmek lazım. Ya da tempolu kullanmak lazım.
Ben şahsen trafik olmadıgı için ve yolumhn çok uzun olmadıgı için çok yakmaz diye düşünüyorum zaten hız da yapmam max 50-60 yollar dar biraz sürat istwsen dr yapılmıyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı