Böyle bir şey vardı, evet ama bildiğim kadarıyla şu an o kadar basit değil. Bu çalınan verilerin kötüye kullanılmasını engellemek için işi zorlaştırdılar diye biliyorum.
![]()
Evet eskisi gibi değil sadece T.C. kimlik numarası ile olacak işler değil.
Böyle bir şey vardı, evet ama bildiğim kadarıyla şu an o kadar basit değil. Bu çalınan verilerin kötüye kullanılmasını engellemek için işi zorlaştırdılar diye biliyorum.
![]()
Yani anladigim kadariyla korkulacak bir şey yok?
Aslında senin de var, ama piyasada olmayan datalarda, herkeste yok yani. Türkiyenin veri güvenliği bu kadar işte, uyarı yemek istemiyorum ama yeni doğan çocuğun bile datasına erişmek çok kolay artık ve satılıyor bunlar.Hadi benim T.C. Kimliğim yok
Datalarda telefon numarasi var mi? Ve bu datalari alanlar ne yapiyor?Aslında senin de var, ama piyasada olmayan datalarda, herkeste yok yani. Türkiyenin veri güvenliği bu kadar işte, uyarı yemek istemiyorum ama yeni doğan çocuğun bile datasına erişmek çok kolay artık ve satılıyor bunlar.
Aslında TC ile bir şey yapılmıyor datalardaki tek sıkıntı telefon numarası ve adrestir.
Datalarda telefon numarasi var mi? Ve bu datalari alanlar ne yapiyor?
Hocam gelişmiş datalarda telefon numarası değil, sülale aile akran boyu bilgileri sınıf, okul her şey var maalesef.Datalarda telefon numarasi var mi? Ve bu datalari alanlar ne yapiyor?
Tam rahatlamistim daha da korkmaya basladim. Siz korkmuyor musunuz?Hocam gelişmiş datalarda telefon numarası değil, sülale aile akran boyu bilgileri sınıf, okul her şey var maalesef.
Bunların nerden çekildiğini herkes biliyor, devlet ise umursamıyor ve bunlar lokal olarak saklanmaya devam ediliyor.
Alanlarda tehdit için alır genelde başka ne yapsınlar ki?
Hocam korksak ne olur ki, tek yapabileceğimiz şey sanalda isim, soyisim, şehir, telefon numarası gibi bilgileri vermemek. Bu sayede kolay kolay bulunmayız.Tam rahatlamistim daha da korkmaya basladim. Siz korkmuyor musunuz?
Tam rahatlamistim daha da korkmaya başladım. Siz korkmuyor musunuz?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.