Meslek lisesinde akran zorbalığı

Şimdi çıraklığa geçersem sene kaybediyorum. Aslında bilseydim geçerdim ama bize aralığın sonunda söylediler, ocak ayından sonra sene kaybı oluyor. Boşuna 6 7 ay okula gitmiş olmak istemem.
bende 12. sınıf meslek lisesi öğrencisiyim üniversite planın yoksa çıraklığa geçmeni tavsiye ederim 7 ay okula gitmiş ol bir şey olmaz kendini çok geliştirirsin
 
Üniversite okumanın anlamsız olduğunu düşünüyorum. En iyi üniversitelerin bile pek saygısı ve niteliği kalmadı. Baraj da kaldırıldı, her ile Üniversite açılmasının etkisiyle herkes Üniversite okuyacaktır.
Bende meslek okudum mühendisliğe tamamladım. Alanın güzelse neden anlamsız olsun. Birde biz öss ye girmiştik.
 
Açığa geç bence ben geçmişe dönebilsem liseyi açıktan bitirirdim.
Örgün eğitimin zaman kaybı ve psikolojik yıpranma olduğunu düşünüyorum.
 
Hem ortaokulda hem lisede zorbalık görüyorsun ve korkmaya devam ediyorsun bunu zorbalıktan kaçarak çözemezsin yok açığa gideyim yok üniversitede düzelir zorbalık yapmazlar vesaire düşüncelerle sadece kendini kandırırsın. Sakin kalmasını ve dış etkenleri umursamamayı öğrenmelisin bana da zorbalık yapıyorlardı ama ben kaçmadım sadece onları umursamadım ve çok sinir olduğum bir şey olursa öğretmenleri araya soktum onlar halletti hatta disiplin cezası bile almışlardı bir daha da zorbalık yapamadılar bana saygıyla davrandılar saygıyla davranmasalar bile uzak durdular. Hayatını yaşa zorbaları boş ver açığa da geçmeni önermem sosyalleş, üniversite sınavına hazırlan, insanlarla eğlen veya birlikte ders çalış. Meslek lisesinde zaten 4.sınıfta zorunlu stajın olacak orada çok tecrübe kazanacaksın hem üniversite sınavına hazırlanırken hem de alanınla ilgili iş yapacaksın ve bunun hayatına katkısı çok olacak birçok açıdan mücadele etmesini öğreniceksin.
 

Geri
Yukarı