Meslek lisesinden Anadolu lisesine geçilmeli mi?

286525

Hectopat
Meslek lisesi öğrencisiyim makine bölümünde okuyorum. 1 ay önce okul değiştirmeyi düşünüyordum babam değiştirme kal dedi dinledim 1 ay kaldım fakat tahammülüm kalmadı artık. Sınıfta ders işlenmediği gibi keko tarzı çocuk çok. Okul zaten evime çok uzak kalıyor memur gibi 6.30'da kalkıp 1 saat yola gidiyorum metroyla kalabalığın içinde 17.30 gibi saatlerde de çıkıyorum okuldan. Neyse yakınımdaki Anadolu lisesine gitmek istiyordum ama babam sorun çıkartıyor bak ileride meslek garantin olur falan meslekte kalmamı söylüyor ama ben ileride devlet memuru gibi bir meslek yapmak istiyorum. Babama söyledim ama dinlemiyor gideceksin mezun olduğunda en azından bir belgen olur devlet memuru olamazsan bile gidersin makine ile lgili mesleklere girersin dedi tornacılık gibi. Ama okul beni çok yoruyor okuldan eve dönerken metroda bayılmamak için zor tutuyorum kendimi artık göz altlarım morardı kıpkırmızı oldu kaldı geçmedi artık cuma günü okuldan gelince yatıyorum 13 saat kadar uyuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Meslek liseleri daha iyi. Bölümünde güzel, geçme bence sonra pişman olursun.
Bitirince okuduğun bölümün mesleğini yaparsan iyi para var.

Okul yorucu oluyorsa mesleki açık öğretime geçebilirsiniz.

Kaçıncı sınıfa gidiyorsun
10.
Meslek liseleri daha iyi. Bölümünde güzel, geçme bence sonra pişman olursun.
Bitirince okuduğun bölümün mesleğini yaparsan iyi para var.

Biliyorum iyi ama ben devlette çalışmak istiyorum tornacılık gibi vb işlerle uğraşamam babam sayesinde okuyorum yoksa Anadolu'ya geçmek istiyorum ama izin vermiyor tamam yine de devlete girersin ama buradan mezun ol devlete giremezsen bölümünün mesleğini yaparsın dedi iyi güzel dedi ama okul evime uzak olduğu gibi sabahın köründe 20-30 kilometre yol gidiyorum bir de iş çıkış saatinde eve dönmeye çalışıyorum. Artık yorgunluktan hiçbir şey yapamıyorum eve geliyorum yatıyorum uyku düzenimde normal günde 7-10 saat uyurum buna rağmen artık göz altlarım morardı ayakta zor duruyorum artık.
Yani bir de ortamı iyi olsa neyse ama ortamı çok kötü sınıftakiler yüzünden ders işlenmiyor hocalar boş bırakıyor zaten klasik meslek lisesi diyebiliriz ama bu kadar da olmaz hocaya ders işlettirmıyorlar hocaya karşı çıkıyorlar hocayı dövmeye kalkışıyorlar grupca. Ben böyle ortamlara alışık biri değilim alışamamda.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı