Metal cisimlere karşı hassasiyet

Hocam filmlerdeki bazı sahnelerin gerçekleşeceği korkusu oluyor üstümde. Çok küçükken Facebook'ta doğranmış el fotoğrafı görmüştüm onu hala unutamıyorum mesela travma olmuş bende bir şey keserken korkuyorum yani. Sizce filmlerdeki şeylerin olma ihtimali nedir gerçekleşebilir mi?

İşte anlatmaya çalıştığımız şey bu, sen o fotoğrafı düşünmesen bile hâlâ aklının bir yerinde o şey var, bence psikoloğa gidin derim ve elinizi evde metallere basın ve alıştırma yapın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizce filmlerdeki şeylerin olma ihtimali nedir gerçekleşebilir mi?
Filmlerde genel olarak, ani ve yoğun duygular yaşatmak adına abartılı olaylar sunulur izleyiciye. Aksi takdirde film izlemenin bir cezbediciliği kalmaz.

Çok küçükken facebookta doğranmış el fotoğrafı görmüştüm onu hala unutamıyorum mesela
Nasıl bir fotoğraftı tam olarak?
Ayrıca travma sebebinin bu olduğuna emin misin? Hatırladığın ve bu konuda seni ürküten başka şeyler var mı?

Bıçak, tencere, çatal, kaşık vb. şeylerden irkiliyorum ve bu tür şeyler tutarken parmak uçlarım hassaslaşıyor. Bıçakla et gibi şeyler keseceksem eğer sanki kendi etimi kesiyormuşum gibi geliyor. Bunu yazarken bile klavye tuşlarına basarken zorlanıyorum aklımda canlandığı için. Gerilim filmlerinde birisi kesilirken sanki kendim kesiliyor gibi hissediyorum. Bunu yaşayan var mı? Nasıl kurtulabilirim?

Psikolojik destek gerektiren bir durum olduğu açık hocam (bu konuda tıbbi bilgimiz olmadığından vaka analizi yapmayı doğru bulmuyorum) utanmayın sıkılmayın desteğinizi alın örnek olarak ileride olaki evlendiğinizi veya basitinden kız arkadaşınız olduğunu ve gel beraber pizza falan yapalım dediğini düşünün durumunuz sebebiyle çok değerli anılardan mahrum kalacaksınız.
Destek almaktan çekinmeyin yaşınız da yerinde zaten çevreye belli etmeden bile destek alabilirsiniz biri duyar eder diye çekiniyorsanız :)

Hocam şu anda hatırlayabildiğim şeyler yok ama filmdeki o kesme/kesilme senaryolarını biri mutfakta uğraşırken gerçekleşecek diye korkardım ki hala da var o korku yani. Parmak uçlarımda yoğunlaşma oluyor bunları düşününce ve parmaklarımla bir şeye temas etmekte zorlanıyorum. Bunu yazarken de zor yazıyorum inanın.

Hocam şu anda hatırlayabildiğim şeyler yok ama filmdeki o kesme/kesilme senaryolarını biri mutfakta uğraşırken gerçekleşecek diye korkardım ki hala da var o korku yani. Parmak uçlarımda yoğunlaşma oluyor bunları düşününce ve parmaklarımla bir şeye temas etmekte zorlanıyorum. Bunu yazarken de zor yazıyorum inanın.
En kısa sürede bir psikologla görüş. Bu durumdan tamamen kurtulana kadar da seansları bırakma, kendi iyiliğin için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı