Metro Exodus

EfeAyduğan

Hectopat
Katılım
5 Kasım 2019
Mesajlar
42
Makaleler
1
Öncelikle Metro Exodus oynamadan önce serinin diğer oyunlarını oynamanızı tavsiye ederim. Metro serisi ağır duygusal bir seri olduğu için seriye başlamadan önce kendinizi hazırlayın. Şahsen ben serini son oyununu bitirdiğimde (kötü son) günlerce etkisinden çıkamadım sanki gerçek hayattaymış gibi üzüldüm. Grafik olarak oyunda 4 mevsim mantığı var. Grafikler manzara ağırlıklı ve özellikle yaz mevsimindeki kum fırtınaları ilk bahardaki ışık sızmaları harika fakat PC'yi gerçekten zorlayan bir oyun. Oyunun 2 farklı sonu ve her mevsim için 2 farklı gidişatı var.

Bunları yaptığımız şeyler belirliyor bunlar sonucunda ekibimize yeni insanlar katılabilirken biz de dahil ekip arkadaşlarımız ölebiliyor.
 
Metro 2033 ve Last Light oynamadan Exodus'u bitirdim. Ondan sonra 2033'ü bitirdim şimdi de Last Light olanın sonlarına yaklaştım. Cidden güzel oyunlar. 1 haftada 3 oyunu da bitirmiş olacağım. Keşke Exodus oynamadan diğerlerine başlasaymışım. Xbox Game Pass ile gelince ve RTX denemek için oynamak istedim erkenden.
 
İyi sonla bitirmiştim oyunu, gerçekten çok güzeldi. Baya keyif almıştım oyunu oynarken.
 
Son düzenleme:
Tadı damağımda kaldı derler ya? Biraz daha zaman geçsin yeni DLCleri falan gelsin tekrar oynarım. Gerçi en zorda tüm görevleri, her yeri keşfederek falan baya detaylı oynamıştım. Yinede sıkmaz bir daha.
 
Oyunu daha başlarında bıraktım. Az mermi ve bol yaratık beni oyundan soğuttu. Zaten çok az mermi buluyorum veya yapabiliyorum onunla da 1 yaratık zar zor ölüyor. Oyunun ilersinde durum belki değişir orasını bilmiyorum. Bilgisayarda hâlâ yüklü duruyor. Belki tekrar oynamayı denerim. İlk iki oyun güzeldi.
 
Bütün seriyi tek tek sırayla oynadım. Exodus'u low ayarlarda bile oynamış olsam grafikleri çok beğendim. Atmosferi ve müzikleri harika. Oynanış olarak da muazzam bir oyun. Çok sınırlı kaynak ile hayatta kalma ve keşif tarzını açık dünyada gezerek deneyimlemek oyunu "Metro"luktan biraz uzaklaştırmış olsa da yeni bir soluk ve serinin finali için gayet devasa ve güzel bir oyun olduğu kanaatindeyim. Ben özellikle silahları istediğimiz gibi modifiye edebilme olayını çok sevdim. Hele o altıpatlar yok mu... Her duruma uyum sağlayan müthiş bir şey olmuş.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı