Mezun öğrencileri'de kabul eden YKS'ye hazırlayan yurtlar var mı?

Dino Ortolani

Hectopat
Katılım
17 Kasım 2020
Mesajlar
1.354
Çözümler
1
Öncelikle herkese merhaba.

Liseden bu sene mezun oldum ve sadece TYT sınavına girip mezuna kaldım. Açıkçası sınava fazla çalışmamıştım.

Başlarda, sonlarda yüklenmeye başladım ama yeterli değildi ve iyi bir puan beklemiyorum. Seneye daha iyi hazırlanıp hem TYT'ye hem AYT'ye girmek istiyorum. Hedefim güzel bir sıralama elde etmek sınavda. Evde düzenli çalışabilme yeteneğim yok. Evde çalışmayı beceremiyorum daha doğrusu, bunu birkaç kez denedim ama program yapmak, programa uymak falan benim için kolay işler değil. Demek istediğim; lisede kitap defterin yüzünü açmazdım, yata yata sınıf geçtim ve çok pişmanım. Evet, çok geç aklım başıma geldi ama zararın neresinden dönersen kâr.

Aslında Süleymancıların yurtları var. Hatta konu da açmıştım bunun hakkında ama onların da geleceğinin ne olacağı belli değil. Kendimi riske atmak istemiyorum hükümetle olası bir sıkıntı yaşamaları durumunda.

Sizden ricam, üniversite sınavına çalıştıran ve mezun öğrencileri de kabul eden yurtlar varsa önermeniz. Bu arada bahsettiğim yurtlar aynı Süleymancılar gibi, hani normal lise yurdu ve yanında üniversite sınavına yönelik çalışma da yapan yurtlar. Sadece YKS için yurtlar olduğunu sanmıyorum ama onlar olursa da daha iyi olur tabii.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evde düzenli çalışabilme yeteneğim yok.
Bunu yenmek için size en yakın olan kütüphanelerde ders çalışmayı deneyebilirsiniz. Eğer maddi durumunuz kaldıracak seviyedeyse dershaneler de uygundur. Evde çalışamadığını/odaklanamadığını/etrafında çalışan insanları görmek istediğini söyleyen birkaç arkadaşıma bunu tavsiye etmiştim ve onlarda gerçekten işe yaramıştı. Evinizden ayrı bir yurtta kalmanın psikolojik etkilerini ve alacağınız sorumlulukların bir anda ağır gelmesini kaldıramayabilirsiniz. Bu da doğal olarak sizin çalışmalarınızı git gide sekteye uğratacaktır. Cemaat işlerine bulaşmanız da pek de tavsiye edilmez.
 

Geri
Yukarı