Milliyetçilik ırkçılık mıdır?

Ayrı şeyler, hele ki Atatürk milliyetçiliği.
Atatürk'ün milletçilik tanımını şöyle ekleyeyim. Bilgisiz arkadaşlar gelip kavga çıkarasın.
1924 Anayasası'nın 88. maddesinde ve Atatürk İlkeleri'nde de belirtilmiş olan, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin, ulus tanımını dil, kültür ve siyasi birliktelik değerlerine dayandıran milliyetperverlik anlayışıdır.

Milliyetçilik, ırkçılık değildir. Kişiyi maddi ve manevi anlamda yoksun bırakma ırkçılıktır. Farklı 2 kavramdır.
 
Devletçiliğin milliyetçilikle alakası yoktur:
Devletçilik, devletin ekonomiyi veya sosyal hayatı ya da her ikisini de belirli bir dereceye kadar kontrol etmesi gerektiği inancıdır.
Ayrıca merak ediyorum, Atatürk milliyetçiliğini neden sevmiyorsunuz?
İlgisi var. Milliyetçi anlayışların hepsi direkt olarak devleti destekler.
Devletçilikten uzak durulması gerekir çünkü devlet tam bir fiyaskodur. Düzgün hizmet sunamaz, hizmetler sürdürülebilir olmaz, birçok konuda tekelleşme yaptığından beceremediği işleri özel sektör de halledemez. Kısacası devlet bir fiyaskodur.

Ben milliyetçiliği sevmeyen biriyim, burada belirttiğim konu da direkt olarak Atatürkçülük. Bu da devletçilik, milliyetçilik, halkçılık gibi fikirleri destekler. Ben bu fikirlere de sıcak bakmadığım için Atatürkçülüğe de sıcak bakmam. Ayrıca Atatürkçülük zamanını doldurmuş bir ideolojidir, güncellenmemiştir ve aslında Atatürk'ün istediğinin dışına çıkarak statükocu haline gelmiştir. Birisi çıkıp Yeni Atatürkçülük gibi bir fikir akımıyla güncellerse sıcak bakabilirim belki.
 
Dirkt evet diyorum. Çünkü insan doğduğu veya konuştuğu dili seçemez. Milliyetçilik faşistliktir insan kendisi için çalışır. Bir ulus veya tanımadığım insanlar için ölmem ben.
 
Böyle bir duruma önce sağ kesim(nedense öyle hissettim) ardından tatlı su solcuları şiddetle ret eder.

Dünyaya asla ayak uyduramadığımız için imkansız 😕
Yani liberal olarak pek reddetmem, Türkiye'nin şu anki durumu bir anda liberalist bir hale geçecek bünyeye sahip değil. Ilımlı bir şekilde bakarsam ne kadar liberal o kadar iyi benim gözümde. Sosyalist olmasına tercih ederim kesinlikle.
 
Hocam hiç mi görmedin kendini ülkü Ocak'larında yetiştirmiş. Gelene geçene bağıran çağıran görmedi isen ben çok gördüm ona ithafen söyledim.

Hocam ben bir keresinde bir sebep için ülkü ocaklarına uğramıştım. Adamlar o kadar milliyetçiki ülke hakkında biraz eleştirel konuşanları dövecek belki de bıçaklayacak tipte kişiler bile var. Açıkçası onların bu seviyedeki milliyetçiliklerine pek katılmamıştım ama bunları belirterek başıma bela almak istemedim.
 
Türklerdeki ırkçılığın olumsuz bir yanı yoktur. Türklerde ırkçılık, milliyetçilik ile Türkçülük aynı anlamdadır. Bir zamanların İtalyasındaki Faşizm ve Almanyasındaki Nazizm (Nasyonal Sosyalizm) gibi nedenlerden ötürü ülkemizi bölüp parçalamaya çalışan bazı bazı ard niyetli ülkelerce ve bunların ülkemizdeki piyonlarınca Türklerdeki vatan-millet sevgisini yok etmek amacıyla Türklerdeki ırkçılık kötüymüş gibi lanse edildi ve milliyetçilik, Türkçülük kavramları da bundan nasibini aldı. Tarihte Türkler en ırkçı oldukları dönemlerde dahi hep mazlumun yanında zalimin karşısında olmuştur. Dediğim gibi Türklerdeki ırkçılık olumsuz sonuçlara neden olan kötü anlamdaki bir olgu değildir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı