fatihray

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci : AMD ryzen 5 7600
Anakart : MSI X670e tomahawk wifi
Ekran Kartı : Asus rtx 4060 ti dual 8gb
Ram : Gskill Flare x 5 6000mhz 16gb
Powersupply(PSU) : MSI mag 850gl
Sıvı Soğutma: Thermalrigth phantom spirit 120 evo
Kasa : MSI MPG velox 100p airflow
Monitör : MSI MAG 256f
Merhaba 22 şubat 2026 tarihinde N11 üzerinden mobilepoint satıcısından 205461783136 sipariş numaralı Xiaomi G PRO 27i model monitörü satın aldım. Ürün 24 şubat 2026'da elime ulaştığında kargo paketinde herhangi bir hasar yoktu, kutu açılış videosu da çektim. Ancak kutuyu açtığımda bazı parçaların poşetlerinin önceden açılmış olduğunu, ekranda belirgin parmak izleri bulunduğunu, monitör ayağının üzerinde tozlar olduğunu ve monitör kolunun oturduğu yerde deformasyonlar olduğunu gördüm. Ürünün iade edilen, daha önce açılmış ve test edilmiş bir cihaz olduğu çok net şekilde anlaşılıyordu.
Acil ihtiyacım olduğu için buna rağmen ürünü ilk gün kısa süreli kullanmayı denedim. İkinci gün işten geldikten sonra monitörü çalıştırıp detaylı testler yaptığımda panelde çok sayıda ölü piksel olduğunu fark ettim. Monitör mini LED ve bölgesel aydınlatma (local dimming) özelliği açık geldiği için ilk bakışta siyahlar tamamen siyah görünüyordu, bu yüzden başta bu sorunu fark edemedim. Bu ayarı kapattığımda panelin gerçek durumu ortaya çıktı; sol üstte dört adet, sol altta ve sağ üstte birer adet olmak üzere toplamda birden fazla ölü piksel bulunduğunu gördüm.
Bu durumu fark eder etmez, 26 şubat 2026 tarihinde ürünü iade için kargoya verdim ve ürün 27 şubat'ta satıcıya ulaştı. N11 üzerinden çözüm talebi açtım, talep numaram 28457370'dir. Buna rağmen mobilepoint firması benden 15 gün ek servis inceleme süresi talep ediyor. Ben ise yasal hakkım olan 14 gün cayma süresine ve şartlarına tamamen uyarak, ürünü yalnızca deneme amaçlı kısa süre kullandıktan sonra ayıplı olduğunu anladığım anda iade talebi oluşturdum ve kesin olarak bu ek 15 günlük inceleme süresini kabul etmediğimi ilettim.
Şu anda satıcıdan net bir geri dönüş yapılmıyor, N11 ise talep açtıklarını söylemesine rağmen kimse sorumluluk alıp çözüm sunmuyor, süreç tamamen tıkanmış durumda. Mobilepoint'in iade sürecini uzatmaya çalıştığını, N11'in de bu konuda tüketici lehine etkin bir denetim sağlamadığını düşünüyorum. Mobilepoint firmasına 0501********87 numaralı telefon üzerinden de ulaşmaya çalıştım ancak sağlıklı bir iletişim kuramadım.
Ben, 205461783136 numaralı siparişimle ilgili olarak ayıplı ve ikinci el izlenimi veren bu ürün için, hiçbir ek servis inceleme şartına bağlanmadan, N11 ve mobilepoint tarafından 14 günlük yasal cayma hakkım kapsamında koşulsuz ve eksiksiz para iadesinin yapılmasını talep ediyorum. Yaşadığım olumsuzluklar böyle arkadaşlar sakın ne N11'den ne de mobilepoint firmasından alışveriş yapmayın hakkımı bulana kadar iademi sağlayıp benden özür dileyene kadar her şeyi yapacağım.
Kullanılmış geldiğine dair video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videonun kutu açılış şeklinde olanı da var yani ben yapmadım kutuyu açarken de belli oluyor son derece.

Dosya Ekleri

• IMG_20260225_231952.jpg
    IMG_20260225_231952.jpg
    199,6 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_20260225_223317.jpg
    IMG_20260225_223317.jpg
    42,2 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_20260225_223247.jpg
    IMG_20260225_223247.jpg
    81,7 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_20260225_223235.jpg
    IMG_20260225_223235.jpg
    70,7 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20260224_122311.jpg
    IMG_20260224_122311.jpg
    41,3 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_20260224_122309.jpg
    IMG_20260224_122309.jpg
    42,4 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_20260224_122306.jpg
    IMG_20260224_122306.jpg
    69,1 KB · Görüntüleme: 11
N11'in de bu konuda tüketici lehine etkin bir denetim sağlamadığını düşünüyorum.
N11 ne yazık ki sadece bir aracı. Burada hiçbir yasal yükümlülüğe sahip değil. Yani satıcı ile alıcı arasında aracılık yapmak haricinde hiçbir konuda destek sağlamak zorunda değil.

Yapmış olduğun işlemler oldukça yeterli bana kalırsa. Bir kenarda işlemlerini ekran görüntüleri ile belgeleyerek saklamanı öneririm. Eğer sürecin uzarsa bunlar hazırda bulunmuş olurlar. Ayrıca THH'ye sarkmak zorunda kalırsa iade arzı ile şikayet açtığında "yaşamış olduğun mağduriyet sebebiyle gecikmeden dolayı güncel ticari avans faizi ile iadesi" gibi ticari avans faizi ifadesini içeren şekilde arzını dosyanda yapabilirsin. Bu şekilde başvuru tarihi ile karar verilme tarihi arasında geçen süre için dosya uyuşmazlık tutarına o dönemin ticari avans faizi uygulanarak sana iadesine karar verilir ve zararını biraz olsun azaltabilir. Hatta karar lehine olduğunda tebliğinden sonra 14 gün bekleyip avukat ile kararı icraya çekersen avukat 9000TL üzeri güzel bir vekalet ücreti satıcı taraftan kendisine ceza gibi para kesebilir, bu da onlara seni uğraştırdıkları için güzel bir ders olur.

N11 ne yazık ki sadece bir aracı. Burada hiçbir yasal yükümlülüğe sahip değil. Yani satıcı ile alıcı arasında aracılık yapmak haricinde hiçbir konuda destek sağlamak zorunda değil.

Yapmış olduğun işlemler oldukça yeterli bana kalırsa. Bir kenarda işlemlerini ekran görüntüleri ile belgeleyerek saklamanı öneririm. Eğer sürecin uzarsa bunlar hazırda bulunmuş olurlar. Ayrıca THH'ye sarkmak zorunda kalırsa iade arzı ile şikayet açtığında "yaşamış olduğun mağduriyet sebebiyle gecikmeden dolayı güncel ticari avans faizi ile iadesi" gibi ticari avans faizi ifadesini içeren şekilde arzını dosyanda yapabilirsin. Bu şekilde başvuru tarihi ile karar verilme tarihi arasında geçen süre için dosya uyuşmazlık tutarına o dönemin ticari avans faizi uygulanarak sana iadesine karar verilir ve zararını biraz olsun azaltabilir.

N11 belki bir şey yapmak zorunda değil ama Hepsiburada'da yapmak zorunda değil ama yapıyorlar araya girip tüketiciyi mağdur etmiyorlar böyle alçaklara maal vermiyorlar bir daha asla N11 veya türevi hiçbir yerden alışveriş etmem ettirtmem bu yazıyı gören herkese de tavsiyem hem n 11'den hem mobilepintten uzak durun asla alışveriş yapmayın hele bir iademi sağlamasınlar paramı alana kadar illallah ettireceğim sabah akşam bu iş ile uğraşacak olsam bile kimseye hakkımı yedirtmem burası muz cumhuriyeti değil haklarımız var firmalara bir haklarımızı yedirmememiz lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı