Modazzo.com Dolandırıcılığı

kungormus

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Modazzo diye bir internetten alışveriş sitesine denk geldim. Fiyatlar oldukça cazipti, vardır bunda bir iş dedim. İnternetten araştırdım, insanlar genelde gecikmeden falan şikayetçi gibi gözüküyordu, bazıları iade ettiler paramı şeklinde yazmışlar. Kimileri de gecikti ama değdi ucuza şu ürünü aldım tarzında yazmışlar. Ucuz bir üründe şansımı denedim ve sonradan büyük sözlüklerden birinde başlığını gördüm. Meğer bunlar yeni nesil dolandırıılardan ya da ben biraz eski kafalı kalmışım.

Olay şu. Sanıyorum bir açık var yasalarda ve bunu kullanıyorlar, çünkü şikayet edilmemiş olma şansı pek yok gibi. Çok mağdur var. Site her şeyiyle gerçekçi dizayn edilmiş. Fiyatlar da diğer sitelerden nispeten ucuz. Alacağınızı alıyorsunuz, parayı ödüyorsunuz ve süreç başlıyor. Zaten 1 hafta civarı falan her şey olağan gibi geliyor, tedarikti, gönderiydi vs derken zaman geçiyor. 1.5-2 hafta sonra size ürünün stoklarında kalmadığını, yurt dışından tedarik edip gönderim sağlayacaklarını söylüyorlar. 1-1.5 hafta kadar da öyle oyalanıyorsunuz oluyor size 30-35 gün. Benim yaşadığım tecrübe şu aşamada tedarik süreci aşamasında. Daha önceki mağdurlardan aldığım bilgiye göre ise tedarik edilemedi diye mail atacaklar ve 2-3 hafta da öyle geçecek. Paranızı iade ediyorlar, bu konuda sıkıntı yok. Fakat bana göre yeni nesil bir dolandırıcılık. Bizler gibi bir sürü insandan (üstelik sitede ağırlıklı olarak lüks giyim ürünleri var) paraları topluyor 1-2 ay işletiyorlar o parayı ve sonra size iade ediyorlar. Herhangi bir fatura çıkmadığı için bildiğim kadarı ile tüketici hakları ile ilgili bir durumda olmuyor ortada. Bu konu hakkında hem sizleri uyarmak hem de neler yapabileceğimi öğrenmek istiyorum.

Teşekkürler, geçenlerde benimde gözüme çarpan bir siteydi ancak internetten giyim alışverişi yapmadığım için pekte ilgimi çekmedi en azından başkalarını kurtarmış olursunuz umarım, geçmiş olsun tekrar.

Denetleyen olmadığına göre devam.
Denetleyen bir kurum vardır illaki ancak dediğim gibi sanırım bir açık var yasalarda onu kullanıyorlar. Ya da henüz sert bir kayaya, yeteri kadar bilinçli birine denk gelmediler. Şahsen ben uğraşmak bile istemiyorum. Ama ilgili bir yer varsa elbette şikayetimi ederim. Genelde bu işler astarı yüzünden pahalıya gelen, benden uzak olsun da tek şikayet etmeseydim dedirtebilecek süreçler.

Teşekkürler, geçenlerde benimde gözüme çarpan bir siteydi ancak internetten giyim alışverişi yapmadığım için pekte ilgimi çekmedi en azından başkalarını kurtarmış olursunuz umarım, geçmiş olsun tekrar.
Teşekkür ederim. Umarım başkaları daha bilinçli davranıp site hakkında bir araştırma yapar da öyle karar verir alışveriş yapıp yapmamaya.

Dolara yatırıyorlardır, dolandırıcı dediğin kişi akıllı aptal adam dolandırıcı olamaz.
Aman hocam yapmayın lütfen, bu insanlar akıllı falan değil kurnazlar. Akıllı insan iyiyi kötüyü ayırt eder, başkasına zarar vermez bunlar kurnaz, kötü olarak rahatlıkla niteleyebileceğimiz insanlar. Böyle över gibi kurnazlıklarıyla gurur duymalarına neden olmayalım, muhtemelen onlar da okuyacaklardır buraları.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı