Rehber Modem Hat Değerleri

Interleaved modda veriler belirli bir süzgeçten geçer. Santral ile mesafe fazlaysa ve internette kopmalar oluyorsa interleaved modda kalmalı. Santral ile mesafe yakınsa ve internette sıkıntı yoksa fast path modunu kullanın. Pinginiz düşer.

Santral'e yakin miyim emin degilim ama kopma olmuyor ve ping degerlerim yuksek buda demek oluyor ki santral yakinda. Sanirim tum sorunlarimin cozumu musteri hizmetleirnde.
VDSL ozellikli bir TurkTelekom modemi ile degistirdim kullandigim modemi. Hiz testinde yine 35Ms aliyordum(Kendimi bildim bileli hep boyleydi) sonra PC ile modem arasindaki Cat-6 kabloyu da degistirdim fakat degerlerde bir degisiklik olmadi. Musteri hizmetleri hazretleri telefonlara cevap verse konusucam fakat degil telefona cevap vermeleri henuz o asamaya ulasmama izin vermiyor telesekreter.
@244012 @Murat5038
Hiz testi sonuclari.

Dosya Ekleri

• 1621967841621.png
    602 KB · Görüntüleme: 54
  • 1621968056803.png
    55,5 KB · Görüntüleme: 68
Son düzenleme:
Hocam merhaba elinize sağlık çok güzel bir rehber olmuş @261538 @Murat5038
Size bir sorum olacak internet 1 haftadır falan aşırı yavaş kullanılamayacak şekilde
Hat değerlerim hat zayıflaması falan nasıl sizce ?

@261538 @Murat5038 Selamlar, sağlıklı günler dilerim. Benim birkaç sorum var. Altyapı sorguladığımda 100 MBPS desteklediğini görüyorum. TürkNet 35 MBPS paketini kullanıyorum ama modeme 24 MBPS geldiği gözüküyor. Bina içi tesisattan mı kaynaklıdır? Bina eski, 20 yılı aşkın zaman geçti. Telefon kabloları var sadece sanırım. Eğer yenilenmesi gerekiyorsa ne tür kablolar önerirsiniz? Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Modem üzerinden aldığım hat değerleri şu şekide;
Downstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin downstream: 6.2 dB
output power upstream: 9.2 dbm
attenuation downstream: 35.8 dB

Upstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin upstream: 9.4 dB
output power downstream: 13.6 dbm
attenuation upstream: 26.6 dB.

Musteri hizmetleri hazretleri telefonlara cevap verse konusucam fakat degil telefona cevap vermeleri henuz o asamaya ulasmama izin vermiyor telesekreter.
İnternet üzerinden kayıt bırakın. Dediğimi yaptırın. Yaptırmadan önce bir elektrikçiye ankastreyi kontrol ettirin. Sinyal kaybı ve izolasyonu kopukluk ek vb. var mı kontrol ettirin.
Hat değerlerim hat zayıflaması falan nasıl sizce ?
Önceden kaç alıyordun? Tarifen kaçtı? Hat değerlerin berbat. Bölgesel bakım olabilir kontrol edin bakım yoksa ISP'ye bildirin.

Son düzenleme:
Sağlayıcınız Millenicom. Hat değerleriniz gayet iyi durumda. Ping yüksek görünmesinin nedeni Millenicom ana sunucusu İstanbulda. Sizin ikamet ettiğiniz şehir sanırım İstanbul değil. Veri dolaşarak ana sunucuya gidiyor buda Ping değerlerini yukarı çekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…