Rehber Modem Hat Değerleri

Daireden ankastreye giden kabloda ek varsa ve uzun yıllardır o ek ile kullanılıyorsa korozyon oluşuyor. Buda kablodaki ek kısmın iletkenliğini engelliyor. @Taha24

Modeme ankastreden gelen Cat6 kablosunun ucunda ek var. Yani modeme kadae hersey oldukca yeni ve iyi durumda. Sanirim Cat6‘nin ucu modem portlari icin buyuk kaliyordu diye boyle bir islem yapmisti.

Daireden ankastreye giden kabloda ek varsa ve uzun yıllardır o ek ile kullanılıyorsa korozyon oluşuyor. Bu da kablodaki ek kısmın iletkenliğini engelliyor. @Taha24
Ek var, aslında yeni bağlattık, 5- 6 ay oluyor. Nasıl bir kablo almalıyım? Yaklaşık 10 metre lazım.

Ek var, aslında yeni bağlattık, 5- 6 ay oluyor. Nasıl bir kablo almalıyım? Yaklaşık 10 metre lazım.

Hocam, bir elektrci cagirin ve ankastreden dairenize kadar CAT6 kablo cekecek. Nereden getirecegi size kalmis. Ben bina dis cephesinden getirtdim. Kablo bu, markasi fark etmez cunku neredeyse hepsi ayni isi yapiyor.

Daire kablonuz yeni bağlantı ise ankastreye gelen altyapıda sorun olabilir. Daha önceden sorun yoktuysa ankastre portunda da sorun olabilir. Modemi ankastreye direk bağlayıp deneyebilirsiniz. Sorun ortadan kalkarsa dire içi tesisatta problem var demektir.

Yukarısı eksik bu sefer ama sorun değil hattın kalitesi biraz düşmüş ancak asıl sorun parazit gibi gözüküyor ve ankastre ile arasında uzun bağlantı ek varsa bu soruna yol açabiliyor. Dediğin gibi hattaın durumu eski ise bir elektrikçi çağırıp ankastre bakımı binaya gelen hattın yenilenmesi(eksiz), ankastre DSLAM arasının mümkünse kontrol edilmesi sağlanmalı. Topraklamaları da kontrol ettirin.

Çok teşekkür ederim.

Değerlerim böyle. Altyapım 75 Mbps destekliyor fakat verim alamıyorum. Ankastreden daireme yeni CAT6 kablosuyla bağlantı çektirdim fakat durum bu. Ne yapmalıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…