Rehber Modem Hat Değerleri

Ters etki sebebi ne ile alakalı tam emin değilim normalde hızım 55MB idi ama nedense 69MB hız alıyordum son elektrik kesintisinden sonra 55MB'ta kaldı.
Elektrik kesintisinden sonra modemi söküp taktınız mı tüm kablolardan? Ankastrede bir sorun oluşmadıysa bu bir ihtimal düzeltebilir.

Elektrik kesintisinden sonra modemi söküp taktınız mı tüm kablolardan? Ankastrede bir sorun oluşmadıysa bu bir ihtimal düzeltebilir.
Yok hiç söküp takmadım bugün tekrar kapatıp açtım sonuç aşağıdadır. Ayrıca dediğiniz gibi yapıp attım.

Aç/Kapa sonucu;

Tüm kabloları çekilip/takma sonucu;

@Murat5038 hocam 2018'den beri birkaç ayda bir, değişik aralıklarla internet kesintisi yaşıyorum. Kesintiler genelde 30-40 gün sürüyor, her gün gece 12 veya gündüzleri, bazen de geceleri kesinti yaşıyorum. DSL ışığı sönüyor, ardından bağlantı kopuyor ve 2 dakika sonra tekrar geliyor. Bu döngü günde 10-15 kere oluyor. DSL ışığı söndükten kısa süre sonra Internet yazan ışık da sönüyor. WiFi ve Power ışıkları asla sönmüyor. Kabloları kontrol ettirdim ama bir sorun bulamadılar. Müşteri hizmetleri de bir çözüm bulamadı. Yardım eder misiniz?

Bu arada bu sorun şu an kullandığım bilgisayar kapalıyken olmuyor. Yani ağa başka sistem bağlıysa sorun yaşamıyorum. Tüm sürücüler güncel. Servis sağlayıcısı Türk Telekom. Bu mesajı gönderirken bile kesinti yaşadım.

Hat değerleri:

Son düzenleme:
Arkadaşlar 100 Mbit internet alacağım fakat Superonline teknik ekip çalışanı sana 100 Mbit internet verirsek dakika başı kopma yaşarsın biz de sürekli arıza kaydı açmanı istemediğimizden sana 100 Mbit vermek istemiyoruz dedi. Sizce modem hat değerlerime göre 100 Mbit almalı mıyım ?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    39,5 KB · Görüntüleme: 66
Çok bir değişiklik olmamış onlarla alakalı değil demek ki. Upload tarafından bir düşüş var portları değiştiklerinden olabilir. İncelenmeden bir şey diyemem.
Enteresan bir alt yapıya sahibiz bugün tekrar elektrik gitti sonuçlar tekrar değişti.

Enteresan bir alt yapıya sahibiz bugün tekrar elektrik gitti sonuçlar tekrar değişti.
Gerçekden anormal. Değerler düşmesine rağmen hız yükseliyor. Topraklama veya kabloların bir yerinde oksitlenme olabilir. Ankastre ve saha dolabının incelenmesi lazım.
Dedikleri doğru 100 alamazsın ama 75'i zorlarsın en fazla.

Son düzenleme:
Gerçekden anormal. Değerler düşmesine rağmen hız yükseliyor. Topraklama veya kabloların bir yerinde oksitlenme olabilir. Ankastre ve saha dolabının incelenmesi lazım.
Türknete bilgilendirme sağlayacağım, yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

Kesintiler genelde 30-40 gün sürüyor, her gün gece 12 veya gündüzleri, bazen de geceleri kesinti yaşıyorum. DSL ışığı sönüyor, ardından bağlantı kopuyor ve 2 dakika sonra tekrar geliyor.
Bu kadar uzun ise modem değiştirip deneyin. Hat değerleri bu düzeydeyse o kesintilerde bile. Hattan değildir. Aralıklarla bu değerleri alıp atabilirsen toplu şekilde alınan tarih kesinti olup olmadığı vs. zamanlarda detaylı incelemiş olurum.
Sadece bilgisayar bağlıyken oluyorsa bilgisayarı Kaspersky ile taratın diğer AV yazılımlarını kaldırın.
Cmd açıp tracert google.com yazıp çıktısını aralıklarla alın bu durumlar yaşanmaya başladığında ve başlamadan.

Hocam 100 mbit olmasın tamam ama Superonline ekibi diyor ki size 100 mbit veremem BTK'nın kararına göre 100 mbit verdiğim zaman 100 mbit almanız gerekiyor falan filan. Ben sizin dediğiniz gibi olmasını istiyorum. 100 mbit paket alıyım ama 75-80 mbit gelsin. Bunun olması mümkün değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…