Rehber Modem Hat Değerleri

Aynı sorunu 6-7 aydır yaşıyorum. Önce TurkNet ile başladı akla gelebilecek her yolu denedim sorun çözülmedi. Millenicom geçeyim dedim onda da aynı. Türk Telekom ekibi en iyi değerin 35 Mbit olduğunu söyledi. 24, 16, 12 denedim onlarda da aynı sorun yaşandı. Konunun takibindeyim hız düştüğündeki değerleri ben de ekleyeceğim. Teşekkürler.

Speedtest sonucu olabilecek en hızlı değerde yapılmış sonuç. Normalde 0.30 - 0.50 arası download hızı veriyor. İnternet aşırı dalgalı yani 10 saniye boyunca 35 Mbps hızları görürken 20 saniye kullanılmayacak düzeyde oluyor.

Dosya Ekleri

• ddggrl.png
    182,9 KB · Görüntüleme: 84
  • Screenshot_20220322-141020.jpg
    30,2 KB · Görüntüleme: 91
Son düzenleme:
Kopma belirtli zamanda oluyorsa ISS kaynaklı, koptuğu zaman alınan değerleri de paylaşman gerekir. Gecikme yaşanıyor olabilir, CRC hataları olabilir. Hat değeri biraz sınırda.

Kopup geldikten sonraki değerler bunlar, bu sefer hızda bir düşüş olmadı ama kopmalar halen devam etmekte.

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    24,9 KB · Görüntüleme: 79
Kopup geldikten sonraki değerler bunlar, bu sefer hızda bir düşüş olmadı ama kopmalar halen devam etmekte.
Hat kalitesinde ciddi sorun var. Yakınlarda veya ankastre yakınlarında bir sorun var gibi. Kablo kaynaklı gözüküyor. Bilhasssa ek yeri varsa oraları kontrol edin.
Sizin de aynı şekilde sınırda değerleriniz. İndirme tarifenizi bir tık düşürme yapabilirseniz veya hatta ek varsa kontrol edilirse iyi olur. Santrale yakın isen saha dolabı yeni mi kontrol edin.

Cevabınız için teşekkürler, peki hızımı düşürsem kopmalar yine devam eder mi?

Merhabalar daha önce Turknet kullanıyordum alt yapımın desteklediği hızdan daha düşük aldığım için binadaki kabloyu değiştirdim hızım düzeldi (80mbps) birkaç ay sonra gene düştü arayıp sorduğumda bir sıkıntı olmadığını söylediler ben de Millenicom'a geçtim ama sorun hâlâ devam ediyor.

-Hat değerlerim-

Sorun olmadığı için önceki değerlerime hiç bakmadım ama bir sıkıntı olduğu kesin modem kaynaklı demişlerdi bir ara sonra TP-Link aradım bir sorun olmadığını söylediler bayağı uğraşmama rağmen hala aynı ne TurkNet ne de Millenicom ilgilenmedi.

Not: Aylardır sorunu arıyorum!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…