Rehber Modem Hat Değerleri

@Murat5038 hocam merhaba, benim internetimde 2 aydır bir kopma sorunu mevcut çok fazla uğraştım konuştum en sonunda bana 50Mbps kullanın dediler, tamam dedim SNR sabitleyip o şekilde kullandım ancak 12-13 saat sonra internet yine kopuyor 50Mbps kullanınca. Ben de bu durumdan dolayı SNR sınırlamasını kaldırıp 75Mbps kullanmak istediğimi ona göre müdürlüğe tekrar kontrol ettirmelerini belirttim. Yapmadığım şey kalmadı sorun benlikte değil, port değişimi yapmalarını söylüyorum, yaparlarsa düzeleceğini düşünüyorum, hat zayıflaması yüksek olduğundan dolayı. Bu iki aylık süreçte bir ara bana modem IP almıyor denilerek portumu değiştirmişlerdi ve hat zayıflamam 3-4 civarından 14e yükseldi. Hat değerlerim şu an bu şekilde, internet 75Mbps'de maksimum 2-3 saat dayanıyor ve en sonunda anlık bir CRC birikimi ile hat kopuyor.

Hocam peki 50'ye çıkartınca kopma sorununun yaşanmasının sebebi modemden mı kaynaklı yoksa alt yapıdan mı? Ona göre yeni modem alacağım.

Hocam deneyerek görmeniz gerekiyor her modemin DSLAM ile uyumu farklı olur. (sorunu şimdi anladım DSLAM'a olan mesafen yüzünden hattının Max hızı 50 Mbps eğer arttırır isen kopma ve paket kaybı yaşanabilir.)

Yani benim yapabileceğim bir şey yok değil mi?

Eğer yükseltince kopma gibi bir sorunun olursa SNR ayarı olan bir modem alıp hızı düşürürsün ama Keenetic falan önermem MediaTek işlemcili modemler çok hassas oluyor fazla CRC basıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…