Modemi gece açık bırakmak

İşte click bait haber ve bunu kaynak olarak kullanmanın örneği... Sigorta firmaları kâr elde etmek için kuruluyor, onlardan bir tanesi buna inanan insanların fazlalığını görüp daha tercih edilebilir olmak için onlardan bir götürüsü olmayacak bir şeyi listesine ekliyor. Sonra bunu akıl edemeyenler de bunu itiraf olarak görüyorlar. Çalışma nerede? Çalışma yok, bir sigorta firmasının tercih edilebilirliğini artırmak için yaptığı bir girişimden ibaret durum.

Bunun gibi haberlere bu click bait başlıkları atıyorlar, içeriği birinin anlaması için kullanmak yerine böyle ahlaksızca hit alıyorlar... Ondan sonra insanlar neden o kadar hastane grubunun araştırıp bulamadığı şeye inanıyor diye düşünüyoruz. İşte nedeni, insanlar asla doğru düzgün araştırmalar yapmadan manipüle edilmeye müsaitler. 3 kuruş para için insanlar nasıl yanlış yönlendirilir onu görüyoruz...

Son düzenleme:
Az önce attığım mesaj senin için de geçerli. Arkası boş olan kolpa bir şey savunmuyorum ben. Uydurmuyorum da. Karşıdakinin fikirlerinin yanlış olduğunu iddia etmedim ayrıca. Lutfen tüm mesajları baştan sona oku. Onunla anlaşamadık farklı pencerelerden bakıyoruz çünkü olaya.
Bu arada bir şey anlatılıyorsa kaynaklarla desteklenmelidir bana göre.
Sen daha radyasyonun zararlarından haberdar değilsin.
Yahu ben anlamıyorum sütlü köpüklü kafası herhalde.

Dostum elektromanyetik dalgaların beyin üzerinde zararı var diye bir cümle yanlış, çünkü bunun dalga boyu, frekans değeri gibi birçok belirleyicisi var. 5G üzerinden yürütülen sansasyonlar üzerinde çok kullandılar bu "beyine zararlı" argümanını, ama gel gör ki yanlış bir durum. Hatta bunu COVID ile bağdaştıran birtakım kişiler de vardı, bu "conspiracy theory" dediğimiz birtakım dayanaksız savları üreten kişilerin COVID ve 5G üzerine yaptıkları komplo teorileri üzerine yapılan bir araştırma da var linkini bırakayım.
Unutmadan bilgi vermeden de gitmeyelim neden zararlı değil diye, 5G frekansı elektromanyetik spektrum içinde şuradaki görebileceğin yerde.
Eki Görüntüle 701046
Tamam da ben komplo teorisyenliği yapmıyorum ki burda.
Buraya bırakayım bunları da.
Yahu ben anlamıyorum sütlü köpüklü kafası herhalde.
Orda arkadaş benim dediğim şeyi ısrarla yanlış anlıyordu. Ben beyin üzerindeki etkilerinden bahsederken arkadaş sadece kanser olarak bakıyordu olaya. Ne yapsaydım?
Ben zararlı yazınca sanki ölümcül bir zarardan bahsediyorum gibi algılanıyor. Zarar zarardır, az ya da çok.

Bu arada gerçekten kabak tadı verdi olay. Rica ediyorum polemik çıkarmayalım.

Dostum attığın araştırmaların hepsi Abstract'tan ibaret bilmiyorum farkında mısın? Teorik olarak böyle düşünmüş ve yazmış araştırmasını, kabul almış mı?
Orda arkadaş benim dediğim şeyi ısrarla yanlış anlıyordu. Ben beyin üzerindeki etkilerinden bahsederken arkadaş sadece kanser olarak bakıyordu olaya. Ne yapsaydım?
Ben zararlı yazınca sanki ölümcül bir zarardan bahsediyorum gibi algılanıyor. Zarar zarardır, az ya da çok.

Bu arada gerçekten kabak tadı verdi olay. Rica ediyorum polemik çıkarmayalım.
Beyin üzerine herhangi bir zararı yok bilmem farkında mısın? Stres yaratabileceği gibi bir varsayım var en kabul gören diyebileceğimiz ama bu bile hala tartışılıyor. Elektromanyetik dalga frekansı spektrumu da ortada, elle tutulur herhangi bir zararı yok bu dalgaların çünkü gözlemlenebilir ışığın dalga frekansı bile iyonizeye daha yakın. Bu durumda senin için ışık da zararlı yani? Bir düşünceyi savunurken arkana sağlam bir kaynak almalısın dostum, araştırma var araştırma var, kimisi sadece bir varsayım olmaktan öteye geçemiyor maalesef senin attıkların da dahil olarak.
Polemik yaratmaya çalıştığım yok ama bir düşünceyi arkası boş yazılarla savunmaya çalışınca tilt ediyorsun karşındakini yapma bunu.

Dostum attığın araştırmaların hepsi Abstract'tan ibaret bilmiyorum farkında mısın? Teorik olarak böyle düşünmüş ve yazmış araştırmasını, kabul almış mı?

Beyin üzerine herhangi bir zararı yok bilmem farkında mısın? Stres yaratabileceği gibi bir varsayım var en kabul gören diyebileceğimiz ama bu bile hala tartışılıyor. Elektromanyetik dalga frekansı spektrumu da ortada, elle tutulur herhangi bir zararı yok bu dalgaların çünkü gözlemlenebilir ışığın dalga frekansı bile iyonizeye daha yakın. Bu durumda senin için ışık da zararlı yani? Bir düşünceyi savunurken arkana sağlam bir kaynak almalısın dostum, araştırma var araştırma var, kimisi sadece bir varsayım olmaktan öteye geçemiyor maalesef senin attıkların da dahil olarak.
Polemik yaratmaya çalıştığım yok ama bir düşünceyi arkası boş yazılarla savunmaya çalışınca tilt ediyorsun karşındakini yapma bunu.
Ben arkası boş bir şey savunmadığımı göstermek için attım. Önceki mesajına cevaben. Bir yerlerimden uydurmuyorum yani. Benim gibi düşünen araştırmacılar da var. Onların da arkalarında kaynaklar var, bir yerlerinden sallamıyorlar bilmiyorum hepsini okudun mu ama. Neyse ileride daha çaplı araştırmalar yapılırsa tartışırız.
Ayrıca ben de bazı şeylere tilt oluyorum ama söylemek uygun düşmez. Gerginlik istemiyorum. Hadi iyi akşamlar sana da.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı