Çözüldü Modemi kablo ile köprülemek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

rusen02

Hectopat
Daha fazla  
Sorun başlıktaki belirtildiği üzere. İki modemim var; ana modemim TP-Link TD-W9970 v3, ikincil modemim ise ZTE ZXHN H108N. Amaçım ana modemden çıkan 15 metre CAT6 kabloyu ikincil modeme bağlayarak hem masaüstü bilgisayarıma hem de yeni bir Wi-Fi ağı oluşturmak. Buna sanırsam köprüleme deniyor ama tam da emin değilim.
Aklıma gelen her şeyi denedim. DHCP sunucusunu açıp kapatmak, Firmware güncellemesi yapmak, KiTTY kullanarak telnet üzerinden bağlanmak, vs. Aşağıya ikincil modemin ekran görüntüsünü koyacağım belki bir fikir verebilirsiniz.
Ekleme: İkinci bir ekran görüntüsü yükledim.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2022-03-28 172841.png
    Screenshot 2022-03-28 172841.png
    85,9 KB · Görüntüleme: 286
  • aScreenshot 2022-03-28 172943.png
    aScreenshot 2022-03-28 172943.png
    69,2 KB · Görüntüleme: 231
Çözüm
İyi haber zaten yapmışım ama nasıl yaptım bilmiyorum. Kötü haber internet inanılmaz yavaşladı.
Kullandığım kaynaklar:
Modem arayüzüden köprü modu olarak seçip çalıştırmayı denediniz mi?

Ana ünterneti bir tane modeme bağlayın sonra CAT 6 kablosunu birbirine bağlayın. Sonrasında öbür modem için köprü moduna alın. Bu aşamaların işe yaraması gerekiyor.

İkincil modeminizde önce Wi-Fi ayarlarını yapın. Cihazı köprü moduna alın. DHCP'yi kapatıp cihaza elle ip verin. (Ana modem 192.168.1.1 ise 192.168.1.2 verebilirsiniz. Sondaki sayıyı değiştirebilirsiniz.) Daha sonra kabloyu iki modemin de LAN portuna takıp kullanabilirsiniz.

İyi haber zaten yapmışım ama nasıl yaptım bilmiyorum. Kötü haber internet inanılmaz yavaşladı.
Kullandığım kaynaklar:

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı