Moderatörler neden böyle?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yer
El Fureidis
Biz 1 adet imla veya harf hatası yapsak anında 1 saat ceza alıyoruz, ama kendileri yapınca bir şey yok.
Misal az önce bir ''Süper'' Moderatörü raporladım, ve beyefendi talebi reddedip kendi olduğunu gayet belli etti. Eşit davranın kardeşim eşit!

Ekran Alıntısı.JPG

Ekran Alıntısı2.JPG

Ekran Alıntısı.JPG

"V - W" ya da "K - Q" farkıyla; "ı - i" ya da "s - ş" ya da "o - ö" farkı bir değil.

Dikkat ederseniz "Türkçeyi çarpıtan" diye bir ifade var.

"Kardeş yerine Qardeş" gibi mesela.

İngilizce klavye kullanılıyor olabilir.

Kayıt olduğum günden beri böyle yazan insanlar var, gayet doğal. Herkes Türkçe klavye kullanmıyor, ya da herkes Türkiye'de yaşamıyor.

Böyle bir durumda mesajlara ceza verilmiyor.

Tamam, bizi sevmiyorsunuz da; bu kadar da abartmayın. :)

"V - W" ya da "K - Q" farkıyla; "ı - i" ya da "s - ş" ya da "o - ö" farkı bir değil.

İngilizce klavye kullanılıyor olabilir.

Kayıt olduğum günden beri böyle yazan insanlar var, gayet doğal. Herkes Türkçe klavye kullanmıyor, ya da herkes Türkiye'de yaşamıyor.

Böyle bir durumda mesajlara ceza verilmiyor.

Tamam, bizi sevmiyorsunuz da, bu kadar da abartmayın. :)
Bana şimdiye kadar hiç ceza atmadıysan seviyorum seni İbrahim'cim, ama sabah bana sadece Windows'un ''W'' harfini küçük yazdığım için ceza veren moderatörün gıcıklığına ne diyeyim.

Windows kelimesi özel isimdir. Özel isimlerin ise Türkçemiz'deki yazım kuralları bellidir. :)
Ya İbrahim, sizler konuları onaylarken 100 tane yazım hatası oluyor, düzeltmiyorsunuz, bunu yapan moderatörlere kim ceza versin? Ben konu açtığımda önemli bir detay veriyorum, ama moderatör gelip siliyor, üye gelip bana soruyor ''neden bunu yazmadın'' ben ne cevap vereyim o adama? Biraz özen gösterin işinize, ya herkese eşit davranın yada işini yapamayanları çıkartın. Sizleri denetleyen birisi var mı?

Mesaj sayım çok fazla değil fakat gördüğüm kadarıyla sizin de fazla değil. Bu ceza alma durumunu fazla abartıyorsunuz. Şu ana kadar sadece 1 kez alıntı yüzünden ceza yemiş birisi olarak söylüyorum. O kadar da zor değil ceza almamak. Kimsenin kastı da yok. Ufak tefek yazım hataları zaten cezayla sonuçlanmıyor.

Özel isim diye veriyorlar, saçma fakat yazılanın anlaşılabilmesi için gerekli (yoksa ''Lo baaa bir system dız heleeeee'' şekilde yazıların gelmesi muhtemel).
Ama şöyle düşün, ben küçük yazmışım büyük yazmışım, onun anlamı mı değişiyor, windows da yazsam Windows da yazsam o adam doğru şekilde anlıyor, uyarı verilmesi gerekli. Direkt 1 saat ceza çok fazla.
Mesaj sayım çok fazla değil fakat gördüğüm kadarıyla sizin de fazla değil. Bu ceza alma durumunu fazla abartıyorsunuz. Şu ana kadar sadece 1 kez alıntı yüzünden ceza yemiş birisi olarak söylüyorum. O kadar da zor değil ceza almamak. Kimsenin kastı da yok. Ufak tefek yazım hataları zaten cezayla sonuçlanmıyor.
Ekran Alıntısı.JPG

Bazıları hariç geneli dediğim ''windows'' olayı gibi şeylerden.

1.'si bahsettiğiniz konuda moderatör arkadaş İngilizce klavye kullandığından dolayı Türkçe karakterler kullanmamış. Forumda bu yazım hatası olarak kabul edilmiyor, olmayan şey için isyan etmenin de anlamı yok. ''V'' yerine ''W'' kullanmıyor mesela.

2.si moderatör konuları onaylarken hataları görmemiş olabilirler, gayet normal bir durum. Siz moderatörleri hata lüksü olmayan köle olarak falan mı görüyorsunuz anlamıyorum. Moderatörlük çok yorucu bir iş, @Motionless IN White yakın arkadaşım ve özel hayatına zaman ayıramadığı için bıraktı mesela. Sandığınız gibi yan gelip yatılacak bir iş değil. Bu yüzden her hatalarında isyan etmenin anlamı yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı