.Moka Uzantı Virüsü

asikomutan0005

Decapat
Merhaba değerli arkadaşlar. Başıma gelen bir olay için yardımlarınıza ihtiyacım var.
Bilgisayarıma .moka Uzantılı bir virüs bulaştı, hemen modemi kapattım ama maalesef tüm dosyalarım şifrelendi. En az 10 yıllık resim belge, video ve birikimim gitti. Ne yapacağım bilmiyorum. Bana bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar var mı? Akil Gündoğan kardeşim bu konuda tecrübeli birisi sizlerden de yardım bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce böyle bir konu açılmış. Bilmediğim bir konu ama sizin bahsettiğiniz durum bu sanırım:

@asikomutan0005 hocamızla önceki konudan TW üzerinden irtibata geçtik fakat hocamızın sorununun çözümü daha araca eklenmediği için olduğu için decrypter aracı sorunu çözemedi. Araca yeni güncellemeler gelince etiketlerim inşallah.

Bu arada hocam internetimden kaynaklı biraz yavaştı bağlantı kimi zaman takıldı yavaşlıklar oldu kusura bakmayın. Siz de mesajınızı düzenleyip ID ve şifrenizi kaldırırsanız iyi olur başkaları bağlanmasın. Konuyu takipte kalın ve çözülmeyenlerin yapması gerekenleri konuda yapın.

Çok saçma bir şey fidye yazılımı adamlara kimse parada göndermiyor ki neden uğraşıyorlar. AES ile şifrelendi ise formattan başka bir durum olmayabilir fakat kurtulamaz değil.

Nereden biliyorsun göndermediklerini? Dev bir şirketsin ve kritik verilerin var. İnsanlar bu fidye yazılımlarına binlerce dolar gönderiyorlar. Benim ya da senin bilgisayarına girerse, basarız formatı geçeriz ama ya hayati önem taşıyan verilerin varsa?

Benim arkadaşımın fotoğraf studiosuna bu şekilde bir virüs bulaşmıştı ve o zamanlarda, anti-ransonware yazılımlar yoktu (başarırsızdı) tam 0.5 BTC göndermiştik. O zaman değeri **7000$ idi. Tabi arkadaşım şuanda CLOUD dahil 2 farklı yedekleme çözümü kullanıyor ve bu çözümler için senede 10000$'a yakın bir bütçe ayırdı.

**Profesyonle yazılım şirketlerinden destek almış ve sonuca ulaşamamıştık.

Nereden biliyorsun göndermediklerini? Dev bir şirketsin ve kritik verilerin var. İnsanlar bu fidye yazılımlarına binlerce dolar gönderiyorlar. Benim ya da senin bilgisayarına girerse, basarız formatı geçeriz ama ya hayati önem taşıyan verilerin varsa?

Benim arkadaşımın fotoğraf studiosuna bu şekilde bir virüs bulaşmıştı ve o zamanlarda, anti-ransonware yazılımlar yoktu (başarırsızdı) tam 0.5 BTC göndermiştik. O zaman değeri **7000$ idi. Tabi arkadaşım şuanda CLOUD dahil 2 farklı yedekleme çözümü kullanıyor ve bu çözümler için senede 10000$'a yakın bir bütçe ayırdı.

**Profesyonle yazılım şirketlerinden destek almış ve sonuca ulaşamamıştık.
Kardeşi bulutta tutun o zaman verilerinizi yada kasa oluşturun orada saklayın. Zaten şimdide aşırı başarılı değil Anti-Ransomware yazılımlar ama çoktan çıkmış olanlara karşı güçlü.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı