Monitör alırken IPS panel vs OLED panel

milkshakee

Hectopat
Daha fazla  
Monitör almak istiyorum. Pek üst düzey olmasına gerek yok. Biraz araştırdım ama OLED monitörlerde LED yanığı oluyormuş. Bu sebepten IPS almayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı? Ve fiyat/performans monitör önerir misiniz? Benim için kullanıcı tavsiyesi ve yorumu önemli.

IPS panelli monitör kullanıyorum. Bütçe dostu bir monitördür, ancak siyahlar çok parlaktır. OLED ekranlı monitörlerde siyahı siyah gösterir. Eğer renklerin canlılığına önem veren biriyseniz, veya Photoshop işleriyle uğraşıyorsanız kesinlikle OLED monitörleri tercih edin.
hiç kullandıgım uygulamalar degil daha cok FPS MMORPG tarzı oynuyorum ve OLEDler biraz fazla pahalı bu sebepten IPS bakıyorum

Monitör almak istiyorum. Pek üst düzey olmasına gerek yok. Biraz araştırdım ama OLED monitörlerde LED yanığı oluyormuş. Bu sebepten IPS almayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı? Ve fiyat/performans monitör önerir misiniz? Benim için kullanıcı tavsiyesi ve yorumu önemli.

Bütçe nedir hocam?

hiç kullandıgım uygulamalar degil daha cok FPS MMORPG tarzı oynuyorum ve OLEDler biraz fazla pahalı bu sebepten IPS bakıyorum
ASUS'un 24 inçlik 1 ms gecikmeli 180 HZ monitörü var. Bildiğim kadariyla 5-6 bin arasinda Vatan Bilgisayar'da satılıyor. Dilerseniz inceleyin, keyifle kullaniyorum.

Düzenleme: Fiyat 9 bin civarlarinda.

şuanki kullandıgım bu https://www.vatanbilgisayar.com/gam...-fhd-hdmi-freesync-g-sync-gaming-monitor.html ve bunu ikinci ekran yapıcam dik cevirip pivot oldugu ıcın ve yeni ekran almayı planlıyorum butcede 10k belki uzerine cıkabılırım

Bundan iyi seçeneğin yok bu paraya. Tek seçenek hatta.

Şu anki kullandıgım bu https://www.vatanbilgisayar.com/gam...-fhd-hdmi-freesync-g-sync-gaming-monitor.html ve bunu ikinci ekran yapacağım dik cevirip pivot oldugu ıcın ve yeni ekran almayı planlıyorum butcede 10k belki uzerine cıkabılırım.

Gayet iyibir monitör 2.ekran almayı düşünüyorsan monitör al ana kullandığın ekran gayet iyi 280Hz ve 0.5ms gayet iyi FPS ve MMORPG oyunları icin yan monitör olarak 60Hz veya 144Hz sıradan ucuz bir monitör alabilirsin bence.

Gayet iyibir monitör 2.ekran almayı düşünüyorsan monitör al ana kullandığın ekran gayet iyi 280Hz ve 0.5ms gayet iyi FPS ve MMORPG oyunları icin yan monitör olarak 60Hz veya 144Hz sıradan ucuz bir monitör alabilirsin bence.
Gayet iyi falan değil. Gerçek gecikme değerini bilmiyoruz bile belki 10ms. Ayrıca 280hz olması iyi olması için yeterli bir sebep değil. Ghosting/overshoot konusunda kim bilir nasıl.

İnceleyebilirsiniz. Simdi baktım, 9 bine yaklaşmış. Zamaninda almam iyi oldu 5 bine almıştım ne oldu bu fiyatlar böyle :D
Stok bitti diye 9 bin yazıp geçmişler. 4 bin üstü etmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı