MSI Alpha 17 ilk izlenim

Merhabalar, Alpha 17 ile 5. günümü tamamladım. Öncelikle malzeme kalitesi, MSI bir laptoptan bahsettiğimiz için iyi olacağını tahmin etmişsinizdir. Kapak metal, gövde sert plastik. Klavye etrafı gri renk alüminyum hisli sert plastik. Kasa kalitesi beklediğimden daha iyi çıktı açıkçası ben daha zayıf bir plastik bekliyordum :) Windows kurulum sırasında cahilliğimden dolayı legacy kurulum yaptım, touchpad ikincil fonksiyonları çalışmıyordu ve Audio driverları yüklenmiyordu. Diğer driverları ise sağ olsun @MenTaL hocamız yolladı. Oradan kurduk. Şahsen Radeon driverları ile sorun yaşamadım aksine NVIDIA driverlarından çok daha hızlı kuruldu. Dün ise UEFI format attım ve touchpad sorunu çözüldü, Audio driverları sıkıntısı hala devam ediyor müsait olduğumda servisi arayacağım. (Not: Audio driverları büyük bir sorun değil Windows'un kendi kurdukları yetiyor zaten.) Performans testlerine gelirsek şimdilik herhangi bir benchmark programı yüklemedim. Testleri 1 ay sonraki incelememde paylaşacağım. Oyun olarak sadece CS:GO ve Rocket League oynadım, CS:GO 200+ ve Rocket League sabit 144 FPS verdi. AAA oyun testlerini 1 ay sonraki incelememde paylaşacağım. Ryzen Radeon ve FreeSync uyumu harika, oyuna dalıp gittiğimi söyleyebilirim. 17 inç olması da bunun için bir etken. İlk izlenimlerim bunlar, 11800 TL için mükemmel bir tercih oldu, sorunuz varsa cevaplayabilirim. Okuduğunuz için teşekkür ederim:)

Ekleme: Klavyeyi es geçmişim kusura bakmayın, klavyesi tek kelimeyle mükemmel. Perkey RGB desteği var ve basış hissiyatı çok güzel. Efektlerine dalıp gittim desem yeridir, Online derslerde efektlerle oynuyorum :D.

İlk kez inceleme tarzı bir şey yapıyorum. Eksiklerim varsa kusura bakmayın :)

@Arda Demirkıran.
@Saltopat.

IMG_20201228_194259.jpg
 
Son düzenleme:
İnceleme nerede? Dell'de kullanılan 5600M, 2060'tan net daha zayıf gözüküyor. MSI farkını görelim istersen.

İnceleme yalan oldu hocam kusura bakma, şunu atabilirim ancak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
hocam teşekkürler konu için öncelikle. ben de aldım bugün bu laptopu. kurulumu nasıl yaptınız ? (kurulum yapmayı falan biliyorum sadece driver konusunda sıkıntı yaşamışsınız, nasıl yapmalıyım ?) Önce bunu kur şunu yap dediğiniz şeyler var mıdır ?
 
Hocam teşekkürler konu için öncelikle. Ben de aldım bugün bu laptopu. Kurulumu nasıl yaptınız? (kurulum yapmayı falan biliyorum sadece driver konusunda sıkıntı yaşamışsınız, nasıl yapmalıyım?) Önce bunu kur şunu yap dediğiniz şeyler var mıdır?

Yoktur hocam, ben ilk üretilen partiden aldım. Aldığımız zaman daha driver sayfası bile yoktu laptopun. O yüzden driver sorunu çektik, aldıktan yaklaşık 1 hafta sonra açıldı sayfa. Siz hiçbir sorun yaşamazsınız. Sadece RX 5600M Driver'ını recommended WHQL indirin yeterli.
 
Yoktur hocam, ben ilk üretilen partiden aldım. Aldığımız zaman daha driver sayfası bile yoktu laptopun. O yüzden driver sorunu çektik, aldıktan yaklaşık 1 hafta sonra açıldı sayfa. Siz hiçbir sorun yaşamazsınız. Sadece RX 5600M Driver'ını recommended WHQL indirin yeterli.
hocam ben laptopa usb yi taktım diyelim. 3 adet disk çıkıyormuş sadece yüksek boyutlu olanı biçimlendireceğim değil mi ? driverlerı falan da sitesinden alacağım ?
 
Hocam ben laptopa USB'yi taktım diyelim. 3 adet disk çıkıyormuş sadece yüksek boyutlu olanı biçimlendireceğim değil mi? Driverlerı falan da sitesinden alacağım?

Hocam o 3'ünden birinde driverlar var, eğer siteden indirecekseniz disk bölümlerini silin. Saf 500GB kalsın.
 
Nasıl yapsam bilemedim şimdi :D neyse hocam günü gelince düşünürüz. Kolay gelsin :) sıkıntı yaşadığım bir yer olursa bildiririm tekrar
 
Tamamdır hocam etiket atmanız yeterli, hayırlı olsun:)

Hocam çok yazdım kusura bakmayın fakat Windows için Key'i nereden aldınız? Windows 10 Home almak istiyorum
Hocam çok yazdım kusura bakmayın fakat Windows için Key'i nereden aldınız? Windows 10 Home almak istiyorum
@Radeon RX 5500M
Hocam alpha 17 laptop elime geldi. Çok beğendim. Güncelleştirmelerini de yaptım. Grafik driverleri bende 27.20.1023.1001 sürümü (msi'nin kendi sitesindeki son sürüm de bu) Fakat alpha 15'in 27.20.1023.8001 olarak gözüküyor. Daha güncellemeli miyim ? Neleri güncellemeliyim ve hangi sürümde olmalı yazabilir misiniz hocam ?
 
Son düzenleme:
@Radeon RX 5500M hocam rahatsız ediyorum da size bir sorum olacaktı şuan aktif olarak bravo 15 b5dd-22xtr ürününü kullanmaktayım hafızası doldu yükseltmeyi düşünüyorum da ek olarak m2 veya sata ssd yuvası var mı? Yok der iseniz hafızayı nasıl yükseltebilirim eski ssdyi çıkarıp 1 tblık falan taksam sıkıntı olur mu?

 

Geri
Yukarı