MSI Alpha 17 ilk izlenim

Merhabalar, Alpha 17 ile 5. günümü tamamladım. Öncelikle malzeme kalitesi, MSI bir laptoptan bahsettiğimiz için iyi olacağını tahmin etmişsinizdir. Kapak metal, gövde sert plastik. Klavye etrafı gri renk alüminyum hisli sert plastik. Kasa kalitesi beklediğimden daha iyi çıktı açıkçası ben daha zayıf bir plastik bekliyordum :) Windows kurulum sırasında cahilliğimden dolayı legacy kurulum yaptım, touchpad ikincil fonksiyonları çalışmıyordu ve Audio driverları yüklenmiyordu. Diğer driverları ise sağ olsun @MenTaL hocamız yolladı. Oradan kurduk. Şahsen Radeon driverları ile sorun yaşamadım aksine NVIDIA driverlarından çok daha hızlı kuruldu. Dün ise UEFI format attım ve touchpad sorunu çözüldü, Audio driverları sıkıntısı hala devam ediyor müsait olduğumda servisi arayacağım. (Not: Audio driverları büyük bir sorun değil Windows'un kendi kurdukları yetiyor zaten.) Performans testlerine gelirsek şimdilik herhangi bir benchmark programı yüklemedim. Testleri 1 ay sonraki incelememde paylaşacağım. Oyun olarak sadece CS:GO ve Rocket League oynadım, CS:GO 200+ ve Rocket League sabit 144 FPS verdi. AAA oyun testlerini 1 ay sonraki incelememde paylaşacağım. Ryzen Radeon ve FreeSync uyumu harika, oyuna dalıp gittiğimi söyleyebilirim. 17 inç olması da bunun için bir etken. İlk izlenimlerim bunlar, 11800 TL için mükemmel bir tercih oldu, sorunuz varsa cevaplayabilirim. Okuduğunuz için teşekkür ederim:)

Ekleme: Klavyeyi es geçmişim kusura bakmayın, klavyesi tek kelimeyle mükemmel. Perkey RGB desteği var ve basış hissiyatı çok güzel. Efektlerine dalıp gittim desem yeridir, Online derslerde efektlerle oynuyorum :D.

İlk kez inceleme tarzı bir şey yapıyorum. Eksiklerim varsa kusura bakmayın :)

@Arda Demirkıran.
@Saltopat.

IMG_20201228_194259.jpg
 
Son düzenleme:
@Radeon RX 5500M hocam rahatsız ediyorum da size bir sorum olacaktı şuan aktif olarak bravo 15 b5dd-22xtr ürününü kullanmaktayım hafızası doldu yükseltmeyi düşünüyorum da ek olarak m2 veya sata ssd yuvası var mı? Yok der iseniz hafızayı nasıl yükseltebilirim eski ssdyi çıkarıp 1 tblık falan taksam sıkıntı olur mu?

Hocam bu konuyu @Radeon RX 5500M'e paslıyorum. Ona sorabilirsiniz.
 
@Radeon RX 5500M hocam rahatsız ediyorum da size bir sorum olacaktı şu an aktif olarak bravo 15 B5DD-22xtr ürününü kullanmaktayım hafızası doldu yükseltmeyi düşünüyorum da ek olarak M.2 veya SATA SSD yuvası var mı? Yok der iseniz hafızayı nasıl yükseltebilirim eski SSD'yi çıkarıp 1 TB'lık falan taksam sıkıntı olur mu?


Estağfurullah hocam, maalesef tek slot var. 512 SSD'yi çıkarıp yeni takmanız gerekiyor.
 
@Radeon RX 5500M @RX 5600M merhaba hocam MSI Alpha 17 5.nesil Ryzen 7 5800H-16 GB-1TB SSD-17.3"-RX6600M 8 GB-W11 21707 TL'ye alınır mı üzün süre kullanabilir miyim?

3060'lı bir model bakın hocam,
 
Selamlar. RX 5600M ile ETH mining yapan veya deneyen var mı? Sanırım güncel olarak 500 TL civarı aylık getirisi oluyor. Kenarda yatıyor laptop, ya satacağım ya mining. Siz ne önerirsiniz? 1080P için hala güçlü sayılır, modladığımdan standart bir 5600 XT performansı verebiliyor ancak masaüstü sistemimin rahatlığına alıştım :)
 
@Radeon RX 5500M hocam konuyu hortlatıyorum ben Aygıt Yöneticisi'nden RX 5600M için kod 43 hatası alıyorum her yolu denedim ama düzeltmedim bu konuda bir fikriniz var mı?
@Radeon RX 5500M hocam konuyu hortlatıyorum ben Aygıt Yöneticisi'neden RX 5600M için kod 43 hatası alıyorum her yolu denedim ama düzeltmedim bu konuda bir fikriniz var mı?

Bir ricam daha olacak sizden ekran kartının biosunun bozulmuş olma ihtimali var bana ekran kartının BIOS'unu alıp atma şansınız var mı?
 
Son düzenleme:
@Radeon RX 5500M hocam konuyu hortlatıyorum ben Aygıt Yöneticisi'nden RX 5600M için kod 43 hatası alıyorum her yolu denedim ama düzeltmedim bu konuda bir fikriniz var mı?


Bir ricam daha olacak sizden ekran kartının biosunun bozulmuş olma ihtimali var bana ekran kartının BIOS'unu alıp atma şansınız var mı?
Nasıl yapacağımı anlatırsanız denerim hocam.
 
Nasıl yapacağımı anlatırsanız denerim hocam.

Hocam GPU-Z uygulamasını yükleyin orada RX5600M'in özellikleri yazıyor BIOS kısmının yanında ok var ona basınca Save file yazıyor ona basınca indirir dosyayı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı