MSI B450 Tomahawk Max BIOS Fast Boot özelliği

Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Eczacı
Başlıkta da belirttiğim gibi bayağı bir gezinip araştırma yaptım ama BIOS'da fast Boot özelliğini bulamadım. Sistemim UEFI. Logoyu direkt atlamak istiyorum. Logo kapatma seçeneği buldum fakat bu kez sistem özellikleri yazıyor. Anlayacağınız yine aynı süre geçiyor. Bilgisayar 15 saniyede açılıyorsa, 10 saniyesi bu logo ve rahatsız edici.

Son düzenleyen: Moderatör:
O süreyi yok edemezsin. UEFI kurulum yaptıysan o logo sadece anakart üreticisinin logosu değil o esneda Windows açılıyor aslında. Anormal bir durum yok sadece Windows açılış logosunu görmüyorsun. Anakart üretici logosunun altında tekerlek dönüyor ve sistem açılıyor.
Bkz:
6c83103eeb5b4ee-1.jpg
fixedbyvonnie-windows-8-1-startup-screen.png
Not: Boot süreleri arasında devasa bir hız farkı yok. Legacy kurulum da yapsanız bilgisayarınız hemen hemen aynı sürede açılacaktır. (Hatta genellikle UEFI kurulumların açılış hızı Legacye oranla daha hızlıdır.)

Son düzenleme:
O süreyi yok edemezsin. UEFI kurulum yaptıysan o logo sadece anakart üreticisinin logosu değil o esneda Windows açılıyor aslında. Anormal bir durum yok sadece Windows açılış logosunu görmüyorsun. Anakart üretici logosunun altında tekerlek dönüyor ve sistem açılıyor.
Bkz:
6c83103eeb5b4ee-1.jpg
fixedbyvonnie-windows-8-1-startup-screen.png
Not: Boot süreleri arasında devasa bir hız farkı yok. Legacy kurulum da yapsanız bilgisayarınız hemen hemen aynı sürede açılacaktır. (Hatta genellikle UEFI kurulumların açılış hızı Legacye oranla daha hızlıdır.)
Hocam 860 Evo, 16 Gb 3200 Mhz ram ve Ryzen 3600 işlemci kullanıyorum. Sistemim gayet yeni ve düzgün çalışıyor olmasına rağmen 15, 20 saniye uzun bir süre gibi geliyor.

Hocam 860 Evo, 16 Gb 3200 Mhz ram ve Ryzen 3600 işlemci kullanıyorum. Sistemim gayet yeni ve düzgün çalışıyor olmasına rağmen 15, 20 saniye uzun bir süre gibi geliyor.
15-20 saniye uzun bir süre değil. Evet baktığımızda bazı bilgisayarlarda 5-6 saniyede boot edebiliyor. Ancak benim i5-8250u laptop'umda da 860 Evo var o da 15-20 saniyede açılıyor hemen hemen.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı