MSI GF65 Thin 9SD RAM yükseltme

aliosmnk

Centipat
Arkadaşalar selam,

MSI GF65 Thin 9SD i5 1660 Ti 8 GB RAM bilgisayarım mevcut RAM'leri yükseltirsem darboğazı kırarım gibime geliyor.
İki sorum var:
- 32'ye mi çıkmalıyım yoksa 16'ya mı?
-Bir de hangi markayı tercih etmeliyim. Aynı markayı alacaksam nasıl anlayabilirim aynı Dual RAM'i bulduğumu?

Sağlıkla kalın.
Ali.

Adsız1.png
Adsız12.png

Son düzenleyen: Moderatör:
2666MHz DDR4 CL19 bellek bakman gerekiyor.

Cihazın 2 bellek yuvası ile toplam 64 GB bellek takılabiliyor.

32 GB belleğe çıkmak için takılı olan 8GB belleğin çıkması gerekiyor.

1586638179539.png

Hızlı cevabın için teşekkürler. @MayCrasH

Farklı marka ne derece mantıklı?

Aynısını biraz daha pahalıya buldum ama bu fiyat farkına değer mi?

Bir de bu sistem kombinasyonuna 32 düşmeye gerek var mı yok 16 zaten dar boğazı aşar mı?

Arkadaşalar selam,

MSI GF65 Thin 9SD i5 1660 Ti 8 GB RAM bilgisayarım mevcut RAM'leri yükseltirsem darboğazı kırarım gibime geliyor.
İki sorum var:
- 32'ye mi çıkmalıyım yoksa 16'ya mı?
-Bir de hangi markayı tercih etmeliyim. Aynı markayı alacaksam nasıl anlayabilirim aynı Dual RAM'i bulduğumu?

Sağlıkla kalın.
Ali.

Eki Görüntüle 533591Eki Görüntüle 533592

Dostum selamlar, şu an bu cihaz indirime girmiş. Almayı düşündüm fakat bu cihaz RTX 2060'lı olması yüzünden daha çok cazip geldi. Tek sıkıntım i5 olmaları, RAM'i ileride artırırım fakat işlemci değişemem. Darboğaz yaşadığından bahsetmişsin acaba biraz daha detaylı anlatabilir misin bu durumu? Tercihimi bu ikisinden yana yani i5'ten yana kullanırsam hata mı etmiş olurum? Ben ileride oynadığım oyunları kaydedip YouTube'da paylaşmayı düşünüyorum. Belki canlı yayın bile açabilirim. Fakat işlemci o kadar güçlü mü? Beni aydınlatabilir misiniz? Şu an i7 3610QM işlemcili bir laptop kullandığım için yeni teknolojilerle çok haşır neşir değilim maalesef. Ha bu arada diğer bir ihtimalim de şu, bu Acer bilgisayar ileride indirime girebileceğini düşünüyorum. 2 haftadır Vatan'da hafta sonu indirimi olmuyor, tahminimce 8-8.5 arası bir fiyata satılacaktır eğer indirim olursa. Ne yapmalıyım? RTX 2060'lı i5 işlemcili MSI mı yoksa GTX 1660ti'li i7 işlemcili Acer mi? (Acer'in fiyatını 8.5 olarak düşünün)

Dostum selamlar, şu an bu cihaz indirime girmiş. Almayı düşündüm fakat bu cihaz RTX 2060'lı olması yüzünden daha çok cazip geldi. Tek sıkıntım i5 olmaları, RAM'i ileride artırırım fakat işlemci değişemem. Darboğaz yaşadığından bahsetmişsin acaba biraz daha detaylı anlatabilir misin bu durumu? Tercihimi bu ikisinden yana yani i5'ten yana kullanırsam hata mı etmiş olurum? Ben ileride oynadığım oyunları kaydedip YouTube'da paylaşmayı düşünüyorum. Belki canlı yayın bile açabilirim. Fakat işlemci o kadar güçlü mü? Beni aydınlatabilir misiniz? Şu an i7 3610QM işlemcili bir laptop kullandığım için yeni teknolojilerle çok haşır neşir değilim maalesef. Ha bu arada diğer bir ihtimalim de şu, bu Acer bilgisayar ileride indirime girebileceğini düşünüyorum. 2 haftadır Vatan'da hafta sonu indirimi olmuyor, tahminimce 8-8.5 arası bir fiyata satılacaktır eğer indirim olursa. Ne yapmalıyım? RTX 2060'lı i5 işlemcili MSI mı yoksa GTX 1660ti'li i7 işlemcili Acer mi? (Acer'in fiyatını 8.5 olarak düşünün)
Bence MSI tercih edin i5 çok rahat besler RTX2060 ı , sadece daha yüksek performans alabilmeniz için RAM takviyesi yapmanız gerekiyor. Bende 1660ti li olan model var 8x2 RAM ile gayet memnumum

@aliosmnk Hocam aynı bilgisayardan yakın tarihte bende aldım. Aklımı kurcalayan bir iki mesele var. Cihazın arızalı olabileceğinden şüpheleniyorum.
1. Touchpadin üst tarafı düzgün fakat alt tarafında ciddi bir boşluk var dokununca tık tık sesler geliyor.
2. Hdmi ile ikinci monitörü bağladım, çift monitör kullanıyorum. Ara ara görüntü gidip geliyor kendiliğinden.
Buna benzer sıkıntılar yaşadınız mı sizde? Servise göndermeyi düşünüyorum ciddi ciddi şu anda hiç güven vermiyor bana cihaz.

@aliosmnk hocam aynı bilgisayardan yakın tarihte bende aldım. Aklımı kurcalayan bir iki mesele var. Cihazın arızalı olabileceğinden şüpheleniyorum.
1. touchpadin üst tarafı düzgün fakat alt tarafında ciddi bir boşluk var dokununca tık tık sesler geliyor.
2. HDMI ile ikinci monitörü bağladım, çift monitör kullanıyorum. Ara ara görüntü gidip geliyor kendiliğinden.
Buna benzer sıkıntılar yaşadınız mı sizde? Servise göndermeyi düşünüyorum ciddi ciddi şu anda hiç güven vermiyor bana cihaz.

Touchpad'in yapısı o şekilde, alt kısımda boşluk bırakmışlar 🤷‍♂️. Bende de öyle, inceleme videolarını izlediğimde de öyleydi. O yüzden o dert edilecek bir şey değil, işlevini görüyor. HDMI konusuna gelecek olursak GTA V'i büyük ekranda izlemek için HDMI kablosuyla monitöre bağladığımda kesinti vs olmadı. Görüntü biraz geç gidiyordu biraz da kasıyordu ama kesinti yoktu.

Touchpad'in yapısı o şekilde, alt kısımda boşluk bırakmışlar 🤷‍♂️. Bende de öyle, inceleme videolarını izlediğimde de öyleydi. O yüzden o dert edilecek bir şey değil, işlevini görüyor. HDMI konusuna gelecek olursak GTA V'i büyük ekranda izlemek için HDMI kablosuyla monitöre bağladığımda kesinti vs olmadı. Görüntü biraz geç gidiyordu biraz da kasıyordu ama kesinti yoktu.
Touchpad içimi rahatlattı. HDMI konusundaysa kullandığım kabloda sorun varmış. Yeni almıştım ama sanırım sorunluymuş. Başka kabloyla kullanınca sorun çözüldü. Cihazdan memnunum. Almak isteyenlerin bütçesine uygunsa eğer kalite hissini veriyor gerçekten. Tavsiye ederim.

Selamlar laptopun aynısından var bende de. Warzone, AC Odyysey gibi oyunları oynayıp olması gerekenden düşük performans alanlar var mı? Bir kaç oyundan örnek FPS değerleri yazabilir misiniz? Cihazımdan tam verim alamıyorum da.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı