Msi GTX 960 2G vs Sapphire R9 380 2G

Konuyu açan arkadaşın işlemcisi ile attığın videodaki kişinin işlemcisi arasında 3 nesil fark var.

Darboğaz işlemcinin oyunlarda %100 kullanılması yanı tıkanması oluyor. İşte videodada işlemcinin %95'ten çoğu kullanılıyor. Ve videodaki çözünürlük 1080p, konuyu açan arkadaş 768p'de oynayacağını söylemiş. Böylece darboğaz yaşamış olacak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

haha konular birbirine girdi. :) i3 6100'e attığımı sandım hatlar birbirine girdi :D

İşlemcinin tamamen tıkanması darboğaz ama performans düşüşüde şu an darboğaz terimi ile açıklanır. @Egehan Orçun ' un demek istediği performans az olsa da o kadar fark etmeyeceğidir. Eğer aniden kilitlenip saniyeler süren donmalar, sürekli oluşan takılmalar olursa buna darboğaz denir. Yani İ7 ile oynamak var bir de İ3 ile. Ama sonuçta oynarsın. Eğer her işlemci ile aynı performansı alabiliyor olsaydık model farkı olmazdı. Ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı. :) Ayrıca işlemci numarasından hatırladığım kriterlere göre yorum yaptım. Eğer daha eski nesil bir işlemciyse orta düzeyde darboğaz olabilir.
Konuya gelecek olursak geçmişte nefret ettiğim bir marka olan Sapphire son zamanlarda toparlamaya başladı. Nitro soğutması bana göre oldukça iyi. Geçen seneki kullanıcı şikayetleri büyük oranda azaldı. Fiyatına göre alınabilecek en iyi R9 380. Ama bu en kalitelisi demek değil. Parça kalitesi konusunda ASUS, MSI ve özellikle EVGA' nın üzerine marka yoktur. Ama sırf kalite için o kadar para vermek istemiyorsanız Sapphire alınmalı. Ve dediğim gibi, bu sene biraz da olsa sorunları çözülmüş bir model sürdü piyasaya.

İşlemciniz Gta 5 gibi işlemciye abanan oyunlarda Gtx 960 ve R9 380'e darboğaz yapar. Ekran kartı olarak önerim ise Gtx 750 Ti ve R7 370. Bundan yüksek ekran kartı darboğaz yapacaktır. Çözünürlük düştükçe işlemciye binen yük artar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Population variety,density, distance scaling ayarlarını düşürünce ortaya güzel bir fps çıkıyor. Darboğaz göremedim ben şahsen.

Population variety,density, distance scaling ayarlarını düşürünce ortaya güzel bir fps çıkıyor. Darboğaz göremedim ben şahsen.

Videoyu yavaşlatınca bazı karelerde yavaşlama var ama dediğim gibi aman aman bir darboğaz yok. Bence idare edilebildiği kadar beklenip sonradan İ5 6500 ya da 6600 alınmalı. Adam mod bile kurmuş. :D Sonda mod nedeniyle oyun çöküyor.

Videoyu yavaşlatınca bazı karelerde yavaşlama var ama dediğim gibi aman aman bir darboğaz yok. Bence idare edilebildiği kadar beklenip sonradan İ5 6500 ya da 6600 alınmalı. Adam mod bile kurmuş. :D
Yahu böyle arada nadir takılmalar filan var özellikle aksiyon kısımlarında ama kabul edilebilir yani. Peh darboğaz yüzünden pc kapanır öyle bir aptalaşırdı ki pc millattan evvel. Allah aşkına şu kadarcık şey için neden 750ti yani.. Bu arada sondaki crash adamın kullandığı mod ile alakalı :D İşlemciyle filan bir alakası yok.:)

Arkadaşlar ben şöyle bir yazı yazmıştım bu konuda darboğaz ve performans düşüklüğü farkını açıklamak için. Attığın videoda darboğaz olsaydı o FPS ve akıcılıkta oynanmazdı oyun. Arada işlemci bekleniyor ve ufak darboğazlar oluyor ama bu gerçek darboğaz değil. Darboğaz demek Ekran kartıyla 5 iş yapacakken işlemci yüzünden 1 iş yapmak, işlemcinin ekran kartına yetişememesi, işlemcinin beklenmesidir. Ferrari ile trafiğe girmek gibi.

Aynı bileşenlerle testlerin yapıldığı bu listeye bak. Eğer her performans düşmesi darboğaz olsaydı i7 5960X' den daha az performans veren i7 5820k ya da i7 4770k gibi işlemcilerin darboğaz yaptığını söylerdik ki bu komik olur. Bu listeden darboğaza örnek verecek olursak X4 965' li sistemi gösterebiliriz. Ki bu darboğaz ufak bir darboğazdır. Gerçekten darboğaz nedir anlamak istersek örneğin eski e5200 gibi işlemciyle test yapmamız gerekir. Sistemden verim alamayız, işlemci ekran kartına yetişemez. Tam anlamıyla kitlenmiş bir trafik ile aynı hissi yaratır.

Eki Görüntüle 138016

Tam olarak anlatabildim mi bilmiyorum. Anlatamadıysam internetten de araştırabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı