MSI GX70 3BE Ekran kartı sürücüsü ve mavi ekran hataları

scuti

Hectopat
Merhaba.
MSI GX70 3BE Model dizüstü bilgisayarım var. Windows 8.1'de ekran kartı sürücüsünü yüklediğimde sürekli farklı mavi ekran hataları alıyorum.

Windows 10 yüklediğimde ise arada bir mavi ekran hataları alıyor veya donma problemi yaşıyorum.

Forumu araştırdım bu model bilgisayarda benzer problemleri yaşayanlara sunulan çözümleri denedim fakat sonuç alamadım.

Aşağıya AIDA64 Sistem raporu, minidump dosyaları ve MemTest86 ekran görüntülerini paylaşıyorum. Lütfen yardım eder misiniz? Teşekkürler.

Not: BIOS Güncellemesi yaptım.

AIDA64 Raporu
minidump dosyaları

@Murat5038

Evet chrome'da yapıyor. Kapattım yine yaptı. Ayrıca başka uygulama denemedim. Windows 8.1 ve Windows 10 da ise sistem neredeyse hiç açılmıyor. İlk mesajda gönderdiğim gibi sürekli farklı mavi ekran hataları veriyor.

Açıkçası problemin tam olarak neden aldığını çözmüş değilim, iki hatada harici ekran kartı ile ilgili belki harici ekran kartı bozuktur diyeceğim fakat MSI'ın kendi sürücüsünün problem yaratmadığını söylemiştiniz, belki MSI sürücü paketi ile GPU frekansları ile oynamış ve bu sayede hata varsa bu şekilde gidermiş olabilir, sorunun kaynağını bulamadım kusura bakmayın

Estağfurullah. O kadar uğraştınız. Siz kusura bakmayın. Teşekkür ederim.

@Murat5038 Bu konuda birçok kişiye yardımcı olmuş. Bu konuda etiketlediğim halde görmedi sanırım. Kendisine nasıl ulaşabiliriz forumdan?

Sisteminiz güncel olan Win 10'larda sorunlar çıkaracaktır. Win 8.1 ve daha düşük bir Win 10 buildinde kalmanız daha yararlı olacaktır.
Sizin için en son çıkan sürüm budur:
Kod:
https://www2.ati.com/drivers/beta/non-whql-win10-64bit-radeon-software-crimson-relive-16.2.1-sep20.exe
1 sene sonuna kadar yeni bir laptop veya masaüstü sistem almanız gerekir. Bu laptop ile daha güncel kalamayacaksınız.

Mavi ekranları incelemedim vakit geç olduğundan ancak MayCrash'ın dediklerine göre bellek kaynaklı şüphelendirecek bir durum var. Bellekte sorun yoksa kullandığınız SSD'lerden kaynaklı olabilir. PCIE olan bir SSD gözüküyor sonradan taktığınız sıkıntı çıkarıyor olabilir çıkarıp kontrol edebilirsiniz. PCIE olan veri yolunu ekstra kullandığından ekran kartını güncelleyince tam performansta çalışmasına engel oluyor olabilir.

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. 2. SSD'yi çıkararak deneme yaptım. Hatta henüz daha takmadım. Verdiğiniz linki IDM ile indirdiğimde dosya boyutu 0 byte. Başka konularda VBIOS güncellemelerinden bahsetmişsiniz acaba ondan kaynaklanabilir mi? Vakit buluduğunuzda ilgilenirseniz memnun olurum.

Kolay gelsin.

Verdiğiniz linki IDM ile indirdiğimde dosya boyutu 0 byte.
Win 10 x64 yerinden 16.2.1 olanı indirin.
Başka konularda VBIOS güncellemelerinden bahsetmişsiniz acaba ondan kaynaklanabilir mi?
VBIOS sitede verilmiş ancak sizin zaten aynı o yüzden daha güncelini vermeyeceklerine göre güncelleyemezsiniz. MSI forumda yine de İngilizce olarak laptop model ve seri numaranızı yazıp VBIOS güncel var mı sorabilirsiniz.
2. SSD'yi çıkararak deneme yaptım.
Yeni takılan 2. HDD Toshiba olan ise ve çıkardıysanız ok. Yeni dumpları ve Aida raporunu paylaşırsınız hata alırsanız tekrar sürücüyü yükledikten sonra. Mümkünse ek alarak BIOS içinden net görüntüler de alırsanız alt menüler dahil iyi olur.

Bulabildiğim eski sürüm Windows 10.

İşletim sistemini yükledikten sonra otomatik olarak ekran kartı sürücüleri güncellendi ve mavi ekran hataları vermeye başladı.

Dump dosyaları.

Daha sonra sistemi güvenli modda başlatıp önce DDU ile sonra AMD cleanup utility ile sürücüleri temizledim.

Daha sonra sizin vermiş olduğunuz linkteki sürücüyü indirip kurdum ve son durum bu.

Aida64 raporu.

Son olarak BIOS resimleri.

EC Firmware güncel değil onu da güncelleyin.

Bunu uygula ve verdiğim rar içindeki dosyaları(klasör değil) usb belleğin içine atın.
BIOS'dan boot kısmından UEFI olanı Legacy yapın ve kaydedin. Adaptör ve batarya takılı olsun.
USB boot edip Freedos gelince atiflash.bat yazıp enter'a basın.

Düzgün güncellerse hepsi successful olursa, işlem bittiğine eminsen bilgisayarı kapat. Batarya ve adaptörü çıkart 1 dk bekle. Ardından batarya ve adaptörü takıp başlat.

İşlerim dolayısıyla geç döndüm. Kusura bakmayın.

Dediklerinizi yaptım fakat garibime giden bir şey oldu. İlk VBIOS güncellemesi yaptım. Sonuç aşağıdaki gibi.

Buraya kadar galiba her şey normal. Güncelleme oldu. Fakat EC Firmware güncelleyince sonuç aşağıdaki gibi.

Yani eski haline geri dönüyor.

İngilizcem derdimi anlatabileceğim kadar yok. Yinede deneyeceğim. Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…