MSI Optix MAG241C 23.6 nasıl ?

Merhaba,

Benim ve bir arkadasimin daha elimize az once monitorlerimiz ulasti. Testlerimizi yaptik. Yazacaklarim her iki monitor icin de gecerlidir.

1-) Olu pixel monitorlerde yok. cok dikkatli sekilde inceledik ancak herhangi bir sey tespit edemedik. Biz programlarla teste karsiyiz. Bosuna midemiz bulansin istemiyoruz. Farkli renklerde test ederek gozle gorulur bir problem var mi diye dikkatlice test ettik. Bu konuda biz de sansliyiz veya belki de alan diger arkadaslar cok sanssizdi bilemedim.
2-) Isik sizmasi ust tarafta her iki monitorde de rahatsiz etmeyecek seviyede mevcut. Fotograf atmiyoruz cunku fotografda cok asiri gibi gozukuyor. Gozle bakildiginda asla rahatsiz etmeyecek, siyah ortamda hafif ortaya cikan bir sizma bu.
3-) HDMI 144hz olayi OK.
4-) En onemli konu bulanikli problemi tabiki. Biz ozellikle ekranin alt kisminda her iki monitorde de ufak bir bulaniklik sezdik. Ancak gorduk ki Baslat cubugundaki bu bulaniklik, baslat cubugunun kendisi ile ilgili. Baslat cubugunu yukariya aldigimizda ayni bulanikligin devam ettigini gorduk. Bu durumda asagidaki baslat cubugunun oldugu alan (yani ekranin en altina) bir text veya bir program ekrani actik. Bu sekilde yaptigimizda hic bir bulaniklik olmadigini farkettik. Bu durum windows'un iconlari nasil render ettigiyle ilgili gibi duruyor. Zira daha sonra HP24ES IPS monitorlerimizde baslat cubuklarini iki monitoru yanyana getirerek test ettik. Ve her ikisinde de benzer bulaniklik oldugunu farkettik.

Evet fotografta fazla çıkıyor bendeki monitöründe üst kısmında orta sağda az bir sızma mevcut.

emin ol ışık sızması yok diyen arkadaşlar görüntü attığında bizim attığımız görüntüler gibi olacaktır. telefonla çekildiğinde böyle aşırı bir şeymiş gibi gözüküyor. ayrıca belirttiğim gibi monitörde herhangi bir işlev yaparken rahatsızlık söz konusu değil.(benim için) senin için tek problem buysa kafana takma bence

Yok hocam kullanıcam uygun fiyata aldık miğde bulandırmaya gerek yok.

@237440 akşam unutmazsam resim çekiyim hocam.

Teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam geçen hafta cuma gününün fiyatı o. Black Friday'de. Şuan 1800 civarında.

Firmayla alakası yok ya. Ben hepsiburada'nın değişim ya da arızalı ürünlerini bilerek yolladığını düşünmeye başlıyorum artık. Bu kadar sorun, bu kadar mağdur insan, tek bir ürün. Hiç mantıklı gelmiyor.

Kesinlikle katılıyorum aras kargoya verdim geri iade için geçen cumartesi, perşwmbe oldu hala gitmedi istanbul içi kargo gönderemediler. Birazdan aras kargoya gidip ortalığı dağıtıcam sonra ordayken hepsiburadayı arıyacam. Ürün değişiminden vazgeçtim para iadesini isticem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Işık sızması var diyen arkadaşların attığı görüntülere bakıyorum da bana pek bir sızma var gibi gelmedi. Çoğu daha çok IPS glow gibi. Yine de ürün bize gelince test edeceğiz.

Olabilir ben cok fazla tecrube sahibi degilim donanim konusunda. Ancak uzerine basa basa belirtmeliyim ki olagan kullanimda hic bir sey farkedilmiyor. Bu olay sadece ekran simsiyah olunca ve ortamda isik yoksa farkedilebiliyor. Dolayisiyla deli gibi bir film durumunuz yoksa bu olay sizi hic bir sekilde etkilemeyecektir.

Monitoru Dark'in aski aparatina VESA baglantisi ile baglayarak kullaniyorum. Hepsiburada vesa yok diye isaretlemis ancak MSI'in resmi sitesine ve dokumanlarina baktiginizda VESA baglantisini arkadaki kapagin 2 vidasinin sokulerek ulasildigini gorebilirsiniz. Bu yanlis bilgiyi de duzeltmis olalim.

1543499861541.png

benimki niye böyle anlayamadım normalde bugün gelmesi gerekiyordu.

Bendeki monitörde ölü piksel yok renkleri ıps panele yakın ancak renk ayarlama için bir zaman harcamak gerekiyor. Oyun performansı iyi resmini attığım ışık sızması dışında problemi yok monitörün gerçekte resimlediğimden az olduğu için kullanmayı düşünüyorum Bu modelin çoğundada bu düzeyde ışık sızması çıkması olası. Ölü piksel çıksa direk iade edecektim. Alan arkadaşlara tavsiyem kutu açılmadan montaja hatta ölü piksel testi yaptığınız zamana kadar olan kısmı videoya çekin hepsi burada bu monitörlerin iadesinde kullanılmış vs gibi sebeblerden sorun çıkarırsa elle tutulur birşey olsun elinizde
Şimdi

üst kısımdaki siyah ekran geçişlerinde biraz belli oluyor diğer arkadaşlarda ss atsın duruma göre karar verecem artık
Öncelikle monitorunuz hayırlı olsun. Bahsettiğiniz ışık sızmasının bu panellerde normal oldugunu aslında durumun panelden kaynaklı olduğuna dair bir yazı okumuştum.
Eki Görüntüle 347580
benimki niye böyle anlayamadım normalde bugün gelmesi gerekiyordu.
Benim de aynı şekilde :(

Arkadaşlar monitörüm geldi. Monitör, kutu ve kabloları tek tek incelememe rağmen daha önceden kullanıldığına dair hiç bir iz görmedim. Kutunun üzerinde MSI logolu güvenlik bandı vardı. Bütün etiketleri monitörün üzerindeydi. İlk yaptığım test ölü piksel testi oldu. Çok şükür monitörde ölü piksel çıkmadı( ya da ben henüz fark etmedim). Daha önceden arkadaşların attıkları fotoğraflara benzer bir ışık sızması durumu mevcut fakat rahatsız edici düzeyde değil. Görüntü ölçekleme sıkıntısı da yaşamadım. Sanırım monitör konusunda şansım yaver gitti. Şimdilik memnunum. Tek sıkıntım IPS panelden VA panele geçmiş olmamdan kaynaklı renklerin canlılığını yitirmesi oldu. Ona da zamanla alışırım herhalde.

Işık sızması ile IPS Glow arasındaki farkı bu videodan öğrenebilirsiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı