MSI RX 480 veya EVGA 1060 SC

Gerçekten AMD destekli oyunlarda daha fazla performans veriyor diye RX 480'i Gtx1060 yanında daha üstün göstermeniz garip. Gtx 1060 daha iyi bir kart.
Gerçekten Nvidia destekli oyunlarda daha fazla performans veriyor diye GTX 1060'ı RX 480 yanında daha üstün görmeniz garip. Rx 480 daha iyi bir kart.

İşin birde uzun vadede kullanım senaryosu var. RX 480'ın Vulkan ve DX12 performansı ne kadar göz doldursa da kart, ağır yükte seksen dereceleri bulabiliyor. Bir arkadaş Rx 480'nin O.C. performansı daha iyi demiş. İncelemelerde GTX 1060'ın 2150 MHZ'e çıktığı ve altmış dört dercede seyrettiği görülüyor. (İstenirse linkini verebilirim). Bu tip durumlar kartın ömrünü belirleyen önemli etkenler. Az bir farkla 1060 daha verimli. Ancak fiyat performans bakımından RX 480 daha önde. Üstelik GTX 1060'ın SLI desteğinin olmaması da ayrı bir dezavantaj.

RX480 Fiyat Performans olarak çok iyi bir kart. DX12 ve Vulkan desteği ile sizleri üzmez FreeSync bir monitörle RX480'i gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.Yalnız RX480 Overclock ile GTX1060'i rahat geçiyor söylemiş arkadaşlar geçebilir ama RX480 80 85 dereceleri bulan bir kart bunu belirtmek isterim. GTX1060'a gelecek olursak Ben GTX1060 kullanıyorum. 1080P ULTRA Ayarlarda 60FPS Stabil veren bir kart ve bunu tüm samimiyetimle söylüyorum ister 2 saat ister 10 saat oynayın GTX1060 65 Dereceyi geçmiyor. Overclok yapıp arkadaşın dediği gibi 2150 MHZ'lere çıkan kullanıcılar var yinede 65 66 derecede çalışan bir kart. DX12 Vulkan desteğine gelecek olursak GTX1060'i NVİDİA ne yapar bilemeyiz. Sonuç olarak her iki kartta sizi üzmez. İster RX480 alın ister GTX1060 bu durumda biraz bütçe birazda kullanıcının gönlünden geçen marka devreye giriyor diyebiliriz.

DVI girişi büyük ihtimal vardır. Ama ben de FreeSync destekli bir monitör almanı tavsiye ederim. Çok düşük fiyatlara bulunabiliyor.

Ekran kartı olarak benim için hep Nvidia biraz daha yakın olmuştur AMD'den ama bu demek değil ki Nvidia alınmalı bence. Rx480, 1060'dan daha iyi bir kart. Dx11'de 6-7FPS farkla düşük kalıyor 1060'dan ama Dx12 ve Vulcan desteklilerde 15 FPS rahat far atıyor.
Fresync monitör ne ise yariyor artısı nedir açıklayabilir misiniz? Teşekkürker.

Fresync monitör ne ise yariyor artısı nedir açıklayabilir misiniz? Teşekkürker.
Oyun esnasından daha akıcı ve yırtılma olmadan bir deneyim yaşamanı sağlıyor. Aynı zamanda 30FPS'in altına düştüğünde oluşturduğu kareyi birden fazla göstererek takılma olmamasını sağlıyor. Yani ekran kartı ile monitörün iş birliği yaparak tam bir uyum içinde çalışarak en akıcı en güzel oyun deneyimini yaşamanı sağlıyor. Bu sadece oyunlarda da geçerli bir şey değil, masaüstünde mouse hareketleri ile bile bazı senaryolarda anlaşılıyor FreeSync farkı.

Kısa vadede yükseltme düşünüyorsan nvidia, 5 yıl hardcore oynamak istiyorsan amd'yle suyunu çıkarana kadar devam et.

Amd oyunu oynarsanız Rx480, Nvidia oyunu oynarsanız 1060 öne geçecektir. Tabi Rx 480 bir iki tık daha performanslı denilebilir. Fakat ömür açısından arkadaşların dediği gibi nvidia daha verimli olabilir.

Amd oyunu oynarsanız Rx480, Nvidia oyunu oynarsanız 1060 öne geçecektir. Tabi Rx 480 bir iki tık daha performanslı denilebilir. Fakat ömür açısından arkadaşların dediği gibi nvidia daha verimli olabilir.
Ben şahsen kullanıcı arkadaşın 3-4 yıl sonra ekran kartını yenileyeceğini düşünüyorum. Hangisi gönlünden geçiyorsa ve fiyatı da uygunsa onu alsın geçsin bence :D Zaten 3 aşağı 5 yukarı aynı performansı sergiliyorlar. Tartışmanın manası yok.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı