MSI RX 5700 XT Gaming X vs Sapphire RX 5700 XT Nitro+

Güç kaynağını ve anakartı değiştirmelisin sadece bir de M.2 SSD kullanman lazım hız için.
AMD kartlardaki durumu bilmiyorum lakin MSI 1650 Gaming X kullanıyorum ve soğutması gayet iyi. MSI tercih etmelisiniz bana göre.
1650X ile 5700xt kıyaslanamaz bile hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD kartlardaki durumu bilmiyorum lakin MSI 1650 Gaming X kullanıyorum ve soğutması gayet iyi. MSI tercih etmelisiniz bana göre.
AMD ile NVIDIA çok farklı. Arada TDP farkı çok fazla bir kere sizin kart ısınmaz zaten. Sapphire RX 5700 XT’nin Nitro+’ın 265W TDP değeri var :D.

Evet bu iki ekran kartı arasında çok kararsızım. Isınma sorunu kafamı kurcalıyor. Aslında RTX 2060 Super alacaktım 5700 XT alacağım sanırım. Evet en iyi soğutma hangisinde? Bir de bu karta 1080P 144Hz bir monitör alacağım herhangi bir sıkıntı olur mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Nitro+ derim 3FAnlı hem de AMD gpularında Sapphire işinin en iyisini yapıyor bence.

Bence saphhire 5700Xt modeli soğutma konusunda rakiplerinin çok çok üstünde. Kendisini 2 aydır kullanıyorum. Henüz 60 dereceyi geçmedi. Tabii kasa egzoz fanlarının da illaki katkısı var ama ne TUF serisi ne ROG STRIX serisi ne de MSI alırsanız pişman olursunuz.

Güç kaynağını ve anakartı değiştirmelisin sadece bir de M.2 SSD kullanman lazım hız için.

1650X ile 5700xt kıyaslanamaz bile hocam.
Güç kaynağı 650W Gold olduğu için yeteceğini düşünüyorum öyle ki bu PSU’da diğer çoğundan farklı olarak fazladan 8 pin CPU ve 2 tane de 8 pin PCI-e kablosu var. Anakart olayına gelirsek fiyat bandındaki en iyi anakart hocam. Aşağıya X570 VRM tier list bırakıyorum fiyatına göre en kaliteli VRM’lere sahip anakartlardan biri. Ki o yüzden ‘High’ kategorisinde yer alıyor. M.2 olayına gelince de ona bütçen kalmıyor çünkü attıklarım toplam 9 bin lira tutuyor ve onun üstüne ekipman monitör vs de alınacak. Oyun açılma sürelerinde M.2 ile SSD arasında pek fark yok zaten. Bahsettiğim liste;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bence Saphhire 5700Xt Modeli Soğutma Konusunda Rakiplerinin Çok Çok Üstünde. Kendisini 2 Aydır Kullanıyorum. Henüz 60 Dereceyi Geçmedi. Tabii Kasa egzoz Fanlarının da İllaki Katkısı Var Ama Ne TUF Serisi Ne ROG STRIX Serisi ne de MSI Alırsanız Pişman Olursunuz.
Çok güzel değerler karta bir kere daha bağlandım :D.

Hocam normal derken anlamadım? 5700xt nin referans modeli var, bir de diğer markaların MSI ASUS vs modelleri var ama Sapphire yıllardır AMD üstüne çalışan soğutma da en başarılı olmuş firma. Bir de MHz değerlerinde farklılık gösteriyor 2030 MHz gördüm Sapphire ile. Diğer modellerin biraz daha düşük. Performans olarak da önde Sapphire.

Hocam Sapphire RX5700 XT ve Sapphire RX5700 XT Nitro arasındaki farkı sormuştum.
Diğer çoğu markaların AMD ekran kartlarına göre daha iyi soğutmaya ve performansa sahip. Overclock yönünden de önü açık. Normalde RX 5700 XT 8+6 pinle beslenirken Nitro+ 8+8 pinle besleniyor. Soğutması ve güç beslemesi iyi olduğundan overclock’a müsait. Overclock yapmak mesele değil yaptığın zaman sıcaklık değerlerinin düşük olması da önemli. Bu kart bence en iyisi RX 5700 XT’ler arasında. Rahat bir şekilde 2200 MHz’lere overclocklanabiliyor. Ayrıca üstünde fiziksel Switch'le 3 farklı BIOS ayarsında geçiş yapabiliyorsun. Perfornans odaklı veya sessizlik odaklı gibi.

Hocam cevabın için teşekkür ederim. Alırken dikkat etmemde büyük katkı oldu bu.

Hocam Sapphire RX5700 XT ve Sapphire RX5700 XT Nitro arasındaki farkı sormuştum.

Hocam cevabın için teşekkür ederim. Alırken dikkat etmemde büyük katkı oldu bu.
Rica ederim. Dediğim gibi benim araştırmalarım sonucu en iyi kartlar red devil ve Nitro+. Türkiye'de red devil var mı bilmiyorum ama Nitro+’ın fiyatı gayet iyi performansına göre. Başka model alacaksınız da ASUS TUF modelinden kesinlikle kaçının. Bellek soğutması sıkıntılı 120 derecelere ulaşıyor yük altında bellekler. En mantıklısı Nitro+

Rica ederim. Dediğim gibi benim araştırmalarım sonucu en iyi kartlar red devil ve Nitro+. Türkiye'de red devil var mı bilmiyorum ama Nitro+’ın fiyatı gayet iyi performansına göre. Başka model alacaksınız da ASUS TUF modelinden kesinlikle kaçının. Bellek soğutması sıkıntılı 120 derecelere ulaşıyor yük altında bellekler. En mantıklısı Nitro+

ASUS ekran kartı konusunda zaten çok güzel yorumlar görmedim bende. Bir de sistem upgrade ederken farklı sisteme geçmek mantıklı olur mu hocam şu an Intel sistemdeyim giriş seviyesi G4600 işlemci GTX 1050 Ti kullanıyorum geçersem de Ryzen 7 2700X veya üstü ekran kartı konusunda da dediğiniz gibi Nitro+ almayı düşünüyorum. Ama bir yandan da diyorum ki yeniden sistem toplamakla aynı hesaba geliyor sizin tavsiyeniz ne olur? Intel upgrade mi yapmalıyım yoksa AMD'ye geçiş mi yapmalıyım?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı