MSI RX 5700 XT Gaming X vs Sapphire RX 5700 XT Nitro+

Ben de yakın zamanda almayı düşünüyorum Sapphire Pulse ya da Gigabyte OC modelini, testlerde Gigabyte OC bir tık daha önde ama önemsenmeyecek kadar, daha önemli olan uzun kullanımda hangisinin ömrünün daha uzun olacağı ve teknik servisin hangisinde daha iyi olduğu, Gigabyte'ın uzun kullanımda daha çok sorun çıkardığını okuduğum için şu an Sapphire Pulse düşünüyorum siz hangisini önerirsiniz?
Bütçeyi yükseltip Nitro+ alırsanız çok rahat edersiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence upgrade yapmak mantıklı değil. Bütçenize göre en iyi parçaları kullanıp uzun ömürlü bir sistem yapmak daha mantıklı. Kasasından PSU’suna güzel parçalar seçerseniz ilerde şu an yaptığınız gibi sıfırdan toplamak yerine ufak upgradelerle bilgisayarınızı güçlendirme şansınız olur. Sizin dediğinizi ben denedim geçen sene 10 yıllık i7 870’li sistemime kasa PSU ekran kartı olarak da RX580 taktım güzel bir sistem oldu ama sorunları vardı o yüzden dağıttım o sistemi? İşlemci olarak 2700X önermem bütçeniz kısıtlıysa da 3600 ve üstü düşünebilirsiniz. Ryzen 3600 çok rahat bir şekilde besler bu ekran kartını.

O zaman hiç o topa girmeden yeni bir sistem toplamak daha iyi eski sistemin parçalarını satıp üzerine ekleyip yeni sistem kurabilirim. Çünkü şuan ki sistemi güçlendirmek de masraflı olacak benim için. 2700x 8 çekirdekli olmasından dolayı istiyorum yoksa 3600 de iyi bir işlemci. Teşekkür ederim yardımın için.

Ben de memnunum MSI güzel.
Hocam merhaba ben de 5700xt kullanıyorum gaming x modeli oyunlarda ses problemi yaşıyorum siz öyle bir sorun yaşıyor musunuz? Sadece oyunlarda 3-5 saniyelik ses kaybı oluyor arka planda müzik çalsa bile sadece oyunun sesi gidiyor. 1-2 aydır bu sorun devam etmekte ekran kartından olabilir mi? Formatladım sorun devam ediyor sürücüler güncel

Hocam merhaba ben de 5700xt kullanıyorum gaming x modeli oyunlarda ses problemi yaşıyorum siz öyle bir sorun yaşıyor musunuz? Sadece oyunlarda 3-5 saniyelik ses kaybı oluyor arka planda müzik çalsa bile sadece oyunun sesi gidiyor. 1-2 aydır bu sorun devam etmekte ekran kartından olabilir mi? Formatladım sorun devam ediyor sürücüler güncel
Merhaba bilgisayarınızı güvenli modda çalıştırıp DDU ile sürücüleri kaldırıp 2.4.2 WHQL sürümünü yükleyip dener misiniz. Aynı kartı kullanıyorum böyle bir sorun yok.

Öyle bir sorun yaşamadım.
  • Kulaklık ile mi hoparlörde mi bu sorun var?
  • Ana kartın Ses sürücülerini kontrol edin sesin ekran kartıyla bir ilgisi olduğunu sanmıyorum.
  • Farklı bir 3.5 MM jak kablosu deneyebilirsiniz.
  • Hoparlörünüz ya da kulaklığınız kablosuz ise bluetooth ya da Wifi sorunu da olabilir.

Öyle bir sorun yaşamadım.
  • Kulaklık ile mi hoparlörde mi bu sorun var?
  • Ana kartın Ses sürücülerini kontrol edin sesin ekran kartıyla bir ilgisi olduğunu sanmıyorum.
  • Farklı bir 3.5 MM jak kablosu deneyebilirsiniz.
  • Hoparlörünüz ya da kulaklığınız kablosuz ise bluetooth ya da Wifi sorunu da olabilir.
Hoparlör yok kullanmıyorum, kulaklık takılı sadece kulaklıkta. Farklı kulaklık denedim sorun devam ediyor benim kulaklığı da farklı pc de denedim sorunsuz çalıştı.
Anakart ses sürücülerini güncelledim hepsi güncel son sürüm.
Kulaklıklar jaklı değil usb li telefon kulaklığı ile deneyeceğğim birazdan
Kablolu kulaklıklar
Merhaba bilgisayarınızı güvenli modda çalıştırıp DDU ile sürücüleri kaldırıp 2.4.2 WHQL sürümünü yükleyip dener misiniz. Aynı kartı kullanıyorum böyle bir sorun yok.
AMD sitesinden önerilen sürümü (2.4.2 yi yükledim fakat sorun o hala devam ediyor. Bu konu ile ilgili format dahi attım fakat sorun devam ediyor haziranın 10-12 si gibi çıktı bu sorun.
Hoparlör yok kullanmıyorum, kulaklık takılı sadece kulaklıkta. Farklı kulaklık denedim sorun devam ediyor benim kulaklığı da farklı pc de denedim sorunsuz çalıştı.
Kablolu kulaklıklar

AMD sitesinden önerilen sürümü (2.4.2 yi yükledim fakat sorun o hala devam ediyor. Bu konu ile ilgili format dahi attım fakat sorun devam ediyor haziranın 10-12 si gibi çıktı bu sorun.
Ek olarak mart ayındak önerilen sürümü de yükledim fakat sorun devam ediyor.
DDU yerine ekle kaldırdan kaldırıp resleyip önerilen modu yüklüyorum ama aynı

Kablolu kulaklıklar

Ek olarak mart ayındak önerilen sürümü de yükledim fakat sorun devam ediyor.
DDU yerine ekle kaldırdan kaldırıp resleyip önerilen modu yüklüyorum ama aynı
Kulaklığın yazılımını kaldırıp, yeniden kurun. Kulaklığı USB yerine direkt 3.5MM jak kablosu ile de deneyin.

Kulaklığın yazılımını kaldırıp, yeniden kurun. Kulaklığı USB yerine direkt 3.5MM jak kablosu ile de deneyin.
Normal telefon kulaklığı ile denedim jak girişli ek olarak farklı bir usb kulaklık denedim sorun devam ediyor. Güvenli modda DDU ile ses ve ekran kartı driverlarını kaldırdım komple yükledim güncelledim fakat sorun aynı.
Bu sorunu Cod warzone da yaşamıyorum fakat pubg - pubg lite - valorant - rainbow six siege - hyper space ... oyunlarında yaşamaktayım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı