MSI Z87-G45 Anakart 9C Sorunu

ownerbyt

Kilopat
Daha fazla  
MSI marka Z87-G45 model anakartım var yıllardan beri kullanıyorum. Bugün yeğenlerim oyun oynarken biraz kestirdim kalktım, bilgisayarı kapatmışlardı açma düğmesine bastığımda karşıma bu ekran çıktı "9C". BIOS'a girme ekranından önce çıkıyor ve bekleyince de hiçbirşey olmuyor. Başka hiçbir şey yazmıyor. Internette baya araştırdım ama bir türlü çözüm bulamadım.

Denediğim Çözümler:
  • BIOS pilini çıkarıp taktım.
  • 2x4 RAM'leri tek tek çıkarıp farklı slotlarda denedim.
  • Anakartın 24 pin hariç diğer güç kablolarını çıkarıp taktım.
  • HDD ve SSD'yi söküp taktım.
  • Mouse ve klavyeyi söküp taktım (anakart la birlikte almıştım. Sorunun bundan kaynaklandığı yazıyordu çoğu yerde. Farklı şekillerde denememe rağmen olmadı.)

Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler
1559313566448.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki BIOS'a giremiyor olduğunuzdan emin misiniz, videolarda BIOS ekranında ayar yapılan görüntülerde var. Sistemi resetlediğiniz anda Delete, F2, F12, tuşlarından hangisi BIOS'a girmenizi sağlıyorsa basmaya başlayın, belki de giriş gerçekleşecektir siz denememişsinizdir.

Peki BIOS'a giremiyor olduğunuzdan emin misiniz, videolarda BIOS ekranında ayar yapılan görüntülerde var. Sistemi resetlediğiniz anda Delete, F2, F12, tuşlarından hangisi BIOS'a girmenizi sağlıyorsa basmaya başlayın, belki de giriş gerçekleşecektir siz denememişsinizdir.
Evet tuşa basar basmaz fanlar çalışıyor ekranda direk bu görüntü çıkıyor.

Çözüm olacaktır olmayacaktır bilmiyorum tamamen farazi bir yaklaşımda bulunuyorum. Kasaya gelen güç kablosunu çıkarın, bios pilini de çıkarıp kenarı koyun. Power düğmesine 5-6 defa tekrarlı şekilde basarak statik elektriği de boşaltın. 15-20 dakika sonra pili takın, kabloyu da takıp deneyin bakalım neler olacak.

Çözüm olacaktır olmayacaktır bilmiyorum tamamen farazi bir yaklaşımda bulunuyorum. Kasaya gelen güç kablosunu çıkarın, BIOS pilini de çıkarıp kenarı koyun. Power düğmesine 5-6 defa tekrarlı şekilde basarak statik elektriği de boşaltın. 15-20 dakika sonra pili takın, kabloyu da takıp deneyin bakalım neler olacak.

Hemen deniyorum hocam.

Kuzenlerine bilgisayara ne yaptıklarını sordun mu? Belki USB portuna zarar vermişler ya da BIOSu etkileyen bir virus çalıştırmışlardır.
Kasaya çarpmışlar, bilgisayar donmuş. bir kere fişini çekerek bir kaç kere düğmesine basılı tutarak kapatmışlar. Bilgisayar açılmamakta haklı bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı