Mühendislik programları için laptop

yecandir

Hectopat
Katılım
25 Ağustos 2013
Mesajlar
6
Arkadaşlar bu sene makina mühendisliğini kazandım. Mühendislik programları için laptop arıyorum.. Laptoplar hakkında pek bi bilgim yok açıkçası. Düşüncem oyun oynamak falan değil. Mühendislik programlarını kasmadan düzgün şekilde çalıştırsın yeter. Yardımlarınız için teşekkür ederim şimdiden.
 
Okul boyunca kullanmayı düşünüyorum kardeşim. Ailem çiftçi zora sokmak da istemiyorum kendi paramı kazanınca daha iyisini alırım. Oyun takıntım da yoktur sadece program işimi görse yeter diyorum. Sizce?
 
Bence okula başladıktan sonra üst dönemlerinden yardım alarak seçimini yapman daha doğru olur. Çünkü mimarlık gibi biraz güçlü sistem özellikleri isteyen laptopa gerek yok. Makinada AutoCad gibi programlar kullanırsın herhalde tam bilmiyorum :) Üst dönemlere danış sen^^. Şimdi alacağın fazla ya da eksik olabilir. Çok acele etme.
 
i7-i5 haswell işlemcili 128gb ssd li 4gb-8gb bellek dahili grafik çipli olmasının sakıncası yoktur bu tip yeni çıkacaklardan satın alırsın. 2.000Tl ya oyun zevki ikinci planda olan biri için çok iyi bir makine alınır ve okul hayatının sonuna kadar fazla fazla yeterli olur.
Benim kuzenimde Mühendisliğe başladığında Samsung i5 işlemcili almıştı birsürü programı sorunsuz kullanıyor, hatta HDD li olmasına rağmen iyi performans veriyordu. Yani öğrencilik yılları için fazlasıyla yeterli.

- - - Güncellendi - - -

http://www.teknosa.com/urunler/125032577/sony-fit-e-svf1521ystb-ceu-notebook

Bide bunların SSD li modelleri var ama fiyatlar nedir bilmiyorum. Büyük bir Sony bayiisine gidip modelleri gör derim.
 
Kardeş bence msi ge serisi var gtx660m i5 bunu al üstünede corsair 128 gb ssd 560 550 bunu al sırtın yere gelmez.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı