YILSUK11
Megapat
- Makaleler
- 1
Kendimce mülteci sorununun çözümünü buldum. İlk önce sınırlarımız güvenlik altına alınmalı daha sonra ülkesinde savaş olmadığı halde sırf kendi ülkesini beğenmediği için Türkiye'ye kaçan insanları sınır dışı etmeliyiz. Bu şekilde kaçak göçmen sorunu çözüme kavuşur. Ülkesinde savaş olan mültecilere gelince. Güvenlikli tampon bölgelerinde mülteci kampı açılır, Avrupa'nın da desteğiyle birlikte orada geçici olarak barınabilirler. İçlerinde eğitim görenler ve meslek bilenleri varsa. Türkçe dili ve Türk kültürü hakkında eğitim gördükten sonra çalışma izni alabilirler. Yetişmiş insanları ülkemize kazandırabiliriz. Onun dışında ki işsiz kesimi kampta ülkelerindeki savaş bitene kadar tutabiliriz. Vatandaşlık alanlara gelince birçoğu usulsüz vatandaşlık aldı o yüzden iptal etme hakkına sahibiz. Uzun vadede yapılacak en doğru şey ise mültecilerin ülkeleriyle anlaşıp onları vatanlarına göndermektir. Tabii ben böyle anlattım ama bu birkaç yıllık bir süreç olacaktır. Bana göre ülkenin kültürünü, demografisini, bütünlüğün ve güvenliğini korumanın en iyi yolu bu.