Müslüman olmayanlar özenti mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Jelibon

Decapat
Müslümanların, gayrimüslimleri popüler olmak, farklı görünebilmek için diğer dinleri/dinsizliği tercih ettiğini söylemeleri saçma değil mi? Yani aslında siz İslam'ın özenilecek bir tarafının olmadığını, diğer dinlerin/dinsizliğin özenilecek bir şey olduğunu söylemiş olmuyor musunuz? Bundan üzüntü duymanız gerekmez mi? Neden İslam'a özenilmiyor diye? Bana göre bir felsefe eksikliği var. Güzel bir İslam felsefesi olsa bunlar hiç olmazdı. Gençlik istemeden de olsa kayıyor, kayacak da. Engellemeye çalıştıkça da ters tepecek.

Ben bir müslümanım, çevremde birsürü gayrimüslim arkadaşlarım var. Kimisi özenti kimisi mantıksal kendi seçimi. Biraz sağlam karakter meselesi. Ayrıca İslam Felsefesi yeterli ama bu felsefeyi yapan büyük insanlar çok az. Allah kimseyi inancıyla yargılayacak kadar küçük düşürmesin.

Beynini kullanmak ne zamandan beri özentilik olmus ?
İşte bir bu tarz dil takınan gayrimüslim arkadaşlar var birde düzgünce sebebini anlatıp her inanca saygı duyan kimseyi inancıyla aşağılamayan gayrimüslim arkadaşlarım var.

Beynini kullanmak ne zamandan beri özentilik olmus ?
Bunu tartışıyoruz zaten... Mesajımı okumadın sanırım?
Özenti nedir: beğenilen şeye ilgi duyma, onlar gibi olma...
Diyorum ki, neden insanlar İslam'a / müslümanlara özenmiyor ya da beğenmiyor da farklı dinleri/dinsizliği tercih ediyor?
Bence burada öz eleştiri yapmamız gerekiyor. Bunu tartışmamız gerekiyor.
Not: Kastettiğim "zamqiiiiiii nabpeaaarrr yeeeaaaah" diyen tipler değil tabii ki. Onlar farklı alemlerdeler. Onları tartışmıyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kimse hristiyanlığa da özenmiyor. Yahudiliğe zaten imkanı yok. İslam da bu dinler gibi. Katı, insanlık dışı, çağın gerisinde. O yüzden herkes çağa uygun olarak ateist deist yada agnostikliği benimsiyor.
Örnek verirken bunu söylemek zorundaydım. Yani diğer dinleri... Aksi halde taraflı yaklaşmış olacaktım.

Kimse hristiyanlığa da özenmiyor. Yahudiliğe zaten imkanı yok. İslam da bu dinler gibi. Katı, insanlık dışı, çağın gerisinde. O yüzden herkes çağa uygun olarak ateist deist yada agnostikliği benimsiyor.
Katı, insanlık dışı, çağın gerisinde mi? İslam insanlara güzel ahlaklı olmasını öğütlediği için mi insanlık dışı? Yoksa fıtri bir din olduğu için mi? İslam'ın kuralları insanları hem Dünya'da hem ahirette mutlu kılmak için vardır. İslam temizliği de emretmiyor mu? Açıklayın bakalım. Ezbere saçma sebeplerle gelmeyin.

Konuysa gelirsek. Maalesef günümüzde böyle sebeplerden dolayı inancını kaybedenler var. Ancak hepsi için aynı şeyi söyleyemeyiz. Herkesin görüşü kendine, Allah kimseyi dinde tutmak için zorlamıyor değil mi?

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı