Mutsuz bir ailede büyümek

Teker teker bakınca mükemmel olan bazı şeyler birleşince çok kötü bir hal alabiliyor.
Kahvaltı yaparken sucukla balı aynı ekmeğin arasına koymak gibi...
İşte ben o sucuklu ballı sandviçle büyüdüm.
Birbirlerini asla sevmeyi başaramamış, geçinemeyen, sürekli kavga eden bir annem babam var.
Ben üç yaşındayken de böylelerdi, on sekiz yaşına geldim, hala öyleler.
Böyle sorunlu ilişkilerde haklı haksız yoktur. İlişkinin iki tarafı da kötüdür belli bir zaman sonra. Üstelik kötü oldukları için suçlanamazlar da çünkü iyi olmaları da iyi bir sonuç doğurmayacaktır, denemişlerdir iyi olmayı ama sonuç alamamışlardır, ne yaparlarsa yapsınlar iyi olamazlar.
Al birini vur ötekine yani.
Kendime diyorum ki böyle bir ailede büyümektense keşke boşanmış bir aile çocuğu olsaydım. En azından ayrı ayrı sever, onların ayrı ayrı mutlu olduklarını görürdüm belki.
Gözlerimin önünde hayatlarını heba etmiş bir erkek ve kadın var.
Üstelik artık hayatı güzel yaşamak için çok yaşlılar. Gözlerindeki ışıltı sönmüş, hayat enerjileri yok olmuş.
Ne olur ki bu saatten sonra yollarını ayırsalar, ölene kadar kavga etmeye devam etseler ne olur?
Bitti işte, ömür dediğin zaten 70 küsur yıl.
Dağlara tırmanacak, koşacak, dünyayı gezecek, aşık olup sevişecek gücün kalmadıktan sonra hayatını yaşasan ne olur, kendine yeni bir hayat kursan ne olur, var olan hayatında kalsan ne olur?
Öldün sen zaten. Mutsuz mutsuz o evliliğe devam ettiğin her gün ölüyordun da farkında değildin. Şimdi yaşamaya karar versen ne olur, vermesen ne olur?

Benim bütün bir çocukluğumu, gençliğimi ve hatta onlarla yaşadığım yetişkin yıllarımı ettiği kavgalarla yazık eden annem ve babam boşanmayı düşünüyor.

İnanır mısınız? Umurumda bile değil.
Ama biliyorum ki, gene olan bana olacak.

Sizin adınıza üzüldüm. Elinizden gelen sabredip, şükretmektir (Müslüman iseniz). Allah size ve ailenize hayırlı ömür versin inşallah.

Müslüman değilse sabredemiyor mu? Eğer merhametli bir tanrı varsa, o tanrının kimseye mutsuz bir kader yazmaya hakkı yoktur.

Müslüman değilse sabredemiyor mu? Eğer merhametli bir tanrı varsa, o tanrının kimseye mutsuz bir kader yazmaya hakkı yoktur.

Dostum ne duyarı kasmaya çalışıyorsun? Tanrı istediğine istediği kaderi yazar. Herkesin sınavı aynı değildir. Eğer herkes bu dünyada mutlu olacak diye bir şey olsaydı, Hz. Eyüb gibileri neden var oldular? Bir araştırıp sorgulamanı tavsiye ederim. Ve inancı olmayan biri kime şükredecek? Müslamandan kastım tanrıya inanıyorsanız demek istedim. Siz benim ne demek istediğimi gayet iyi anladınız bence fakat sırf muhalefet olmak için yazdınız. Eğer tartışmak istiyorsanız başka bir platformda tartışabiliriz. Burayı kirletmek istemiyorum.

Dostum ne duyarı kasmaya çalışıyorsun? Tanrı istediğine istediği kaderi yazar. Herkesin sınavı aynı değildir. Eğer herkes bu dünyada mutlu olacak diye bir şey olsaydı, Hz. Eyüb gibileri neden var oldular? Bir araştırıp sorgulamanı tavsiye ederim. Ve inancı olmayan biri kime şükredecek? Müslamandan kastım tanrıya inanıyorsanız demek istedim. Siz benim ne demek istediğimi gayet iyi anladınız bence fakat sırf muhalefet olmak için yazdınız. Eğer tartışmak istiyorsanız başka bir platformda tartışabiliriz. Burayı kirletmek istemiyorum.
Haklısınız hocam.

Herkes mutlu olacak demedim. Tanrı merhametsiz, merhametli olsaydı insanlar bu kadar acı çekmezdi. Allah mükemmel ve merhametli bir tanrı değil mi nede olsa? Bu kadar mükemmel ve hatasız bir tanrı neden kullarına merhamet göstermiyor? Müslümanlık ve şu an dünya üzerinde popüler olan dinler yayılmadan önce yaşayan insanlara ne oldu? Onların sınavı nedir? Veya ellerinde olmadan müslüman olmayan bir ülkeye doğan insanlar, bu insanların sınavı nedir? Müslüman olmayan herkes cehenneme gidecek, tanrı neden şans vermiyor?

Git şükret, benim annem babama sinirini atmak için sırtımda sopa kırıyordu, hâlâ da devam ediyor dövmeye 😀

Akraba desen annem hepsiyle kavgalı. Yetmez gibi babamın yanımda sigara içmesinden dolayı astım oldum. Astım ilaçlarından dolayı da inceyken orta kiloya çıktım. Ve daha birçok şey.

Herkes mutlu olacak demedim. Tanrı merhametsiz, merhametli olsaydı insanlar bu kadar acı çekmezdi. Allah mükemmel ve merhametli bir tanrı değil mi ne de olsa? Bu kadar mükemmel ve hatasız bir tanrı neden kullarına merhamet göstermiyor? Müslüman'lık ve şu an dünya üzerinde popüler olan dinler yayılmadan önce yaşayan insanlara ne oldu? Onların sınavı nedir? Veya ellerinde olmadan Müslüman olmayan bir ülkeye doğan insanlar, bu insanların sınavı nedir? Müslüman olmayan herkes cehenneme gidecek, tanrı neden şans vermiyor?

Dostum Kur'an-ı Kerim'in mealinde sorularının cevapları yazıyor. Burada sırf sormak için, sırf eleştiri yapmak için eleştirmen ilginç duruyor. Yaşam sadece bu dünyada değil, ahirette de var. Eğer buna inanmıyorum diyorsan ve bunu kabul etmiyorsan Allah'ı eleştiremezsin. Bir kitabın yarısını okuyup sonuca varamazsın. Ve için rahat etmiyorsa ve şimdi Kuranı okuyamam dersen diye söylüyorum, İslam'dan önce de hak dinler vardı. Ve Allah her topluma bir peygamber gönderdiğini beyan eder. İsra suresinin 15. ayetinde ise “Bir resul gönderilmedikçe azap edici değiliz.” denmiştir.

Edit: Daha sorularını Google'da bile araştırmadan burada bana soruyorsun. Bu sayfaya göz atabilirsin

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı