N11 paramı gasp ediyor, ne yapmalıyım?

feneresevdalı

Kilopat
Katılım
23 Temmuz 2019
Mesajlar
8.646
Makaleler
7
Çözümler
30
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: AMD Ryzen 5 4650G
GPU: RX Vega 7
RAM: 2x8 Goodram 3600 MHz CL 18
SSD: Kingston A2000 500 GB M.2 NVME
PSU: FSP Hyper K 500w 800+
Cinsiyet
Erkek
Bozulan Samsung 860 EVO 250 GB ürünümü bundan 1.5-2 ay önce mağazaya gönderdim. (konusu burada.)Yaklaşık 1 ay önce mağaza iadeyi onayladı.
1606961402976.png

Süreci takip eden 4 iş günü sonucunda aşağıdaki süreci yaşadım:
06.11.2020 => iade onaylandı
10.11.2020 => destek talebi açıldı 10 iş günü süre istendi
24.11.2020 => destek talebi açıldı 7 iş günü süre istendi
1.12.2020 => 10 iş günü süre istediler.

Elimde sayısız adet müşteri temsilcileri ile yapmış olduğum görüşme kayıtları mevcut. Hepsini tek tek atmaya kalksam ne forumun sunucusu dayanır, ne o mesajlarla tekrar tekrar göz göze gelmeyi sinir sistemim kaldırır, ne de okumaya mecaliniz olur. İki konuşmanın peşine 3. konuşmayı okuma ihtiyacı bile duymuyorsunuz yani o derece sinir bozucu kopyala yapıştır cevaplar veriyorlar. Sayelerinde Black Friday indirimlerini kaçırmam da cabası.
Tipik kurdukları sıralı cümleler
-"Mağduriyetinizi/sizi anlıyorum iade işleminiz gerçekleşecektir. Lütfen xx.xx.xxxx tarihine kadar bekleyin. Gerçekleşmezse tekrar talep oluşturun"
-"Ben yetkili değilim. İadenizin ertelenmesi hususunda sizlere detaylı bilgi veremiyorum. Lütfen söylenen tarihe kadar bekleyin."
-"Sizleri mağdur etmeyeceğiz hiç şüpheniz olmasın" vs vs tarzı cümleler.

Bu noktada sorunun kesinlikle mağazada olmadığını biliyorum. Adamlar bana gönderdikleri ürün Malezya SN'li ürün çıkmasına rağmen sorun yapmadan düzgünce iadeyi direkt onayladılar (Türkiyedeki servislerde garantisi geçmiyormuş. Malezya ürünü nasıl bana denk geldi orası da ayrı muamma bu konularda fazla şanslı değilim açıkçası) Zaten görselde de görüldüğü üzere param şuan n11'de. Mağaza iadeyi n11'e 1 ay önce yaptı. N11 paramı gasp ediyor.

Soru şu:
1- Ben bu adamlardan paramı "hemen" nasıl geri alabilirim? (yeni ürün alma gereksinimim var.)
2- Bu tarz bir olayla müşterilerini benim gibi sürekli mağdur etmelerine müşteriyi görmezden gelmelerine / önemsememelerine / geciktirmelerine bir nebze ders niteliğinde bir ceza almalarını istiyorum. Bu madde için özel şikayetimi nereye sunmalıyım?
3- Tazminat talep hakkım var mıdır?
 
Son düzenleme:
Sorun n11 ile ilgili değil bankan ile ilgili olmalı. Banka hareketlerini kontrol ettin mi, gelmediğine emin misin?

Sistemsel bir sıkıntı olabilir. Canlı destek yerine telefonla bağlanmayı dene.
 
Eğer sorunum banka olsaydı bu adamlar bankanıza ulaşamıyoruz falan derdi. Ayrıca kimse kimseyi kandırmasın hiç bir banka alışveriş yapılan hesap faal ise 1 ay bekletmez. N11 bana bariz yalan söylüyor.

Güncelleme:
23 iş günü içinde iadeyi sağlayamayan firma THH ve Cimer başvurularımın ertesi günü (iş günü olmayan 05.12.2020 tarihinde) iademi yatırıverdi :) (söyledikleri böyle. para hala hesabıma geçmedi) İlginç tesadüf doğrusu :) Cezadan kaçamayacaklar ama üzücü :) Pazartesi haklarında müşteriyi yanıltmaktan ve 27.11.2020 tarihinde yararlanamadığım indirimler hususunda tazminat davası açacağım. Haklıysanız susmayın arkadaşlar. Bunların anladığı dil bu :)
 
Son düzenleme:
Sorun BozdanTeknoloji değil burada. Adamlar iademi 1 ay gecikmeli de olsa onayladılar. Sorun n11. Adamlar mağazanın onayladığı parayı hala hesabıma (yarın 24. iş günü) yatırmadı. Sürekli erteleniyorum. Ama süreç ilerlemiyor hep sarkıyor. Cuma günü THH ve Cimer başvurusu yaptım. Cumartesi paranızı hesabınıza yatırdık dediler. Hesabımda para yok. Dekont istiyorum (resmi belge) mesaj geldiyse iadeniz yapılmıştır deyip duruyorlar.
 
N11 ile görüşmek ve yardım almak için tıklayınız.
Konuyu okudunuz mu? Yoksa mesaj kasmak için mi yazdınız? Sizce ben müşteri temsilcileri ile görüşmeyi bilmiyor muyum? Keza konuda müşteri temsilcileri ile yaşadığım problemler de yazıyor.
 
Konuyu okudunuz mu? Yoksa mesaj kasmak için mi yazdınız? Sizce ben müşteri temsilcileri ile görüşmeyi bilmiyor muyum?

Buraya bunu yazma sebebim: Forumdan kimse paranızı iade edemez, asıl konuşmanız gereken N11 destek ekibi. Ayrıca daha 2 gün öncesine kadar babamda iptal etti siparişi ve sıkıntı yaşamadı.
 
Buraya bunu yazma sebebim: Forumdan kimse paranızı iade edemez, asıl konuşmanız gereken N11 destek ekibi. Ayrıca daha 2 gün öncesine kadar babamda iptal etti siparişi ve sıkıntı yaşamadı.
Ben de şimdiye kadar sorun yaşamadım dostum. Ama bu süreçte sürünüyorum diyebilirim. Forumdan THH,Cimer gibi süreçler için yardım istemiştim. Ama avukatımla görüşüp o süreçleri çoktan başlattım. Forumdaki konunun amacı firmanın rezaletini geniş kitlelere yaymak. Batıyorlar gibi geldi bana. İkinci bir İstanbulBilişim vakası olacaklar gibi geliyor. Şikayetvar'a bakarsan son cümlenin sebebini anlarsın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı